PALANDÖKEN’DEN, ENGELLİLERE ÖZEL SERVİS ARACI İMKANI

Palandöken Belediyesi'nce hayata geçirilen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen "Engelsiz Ulaşım Projesi" kapsamında özel dizayn edilen araç, engellilere hizmet vermeye başladı.

28 Mart 2014 Cuma 16:18
PALANDÖKEN’DEN, ENGELLİLERE ÖZEL SERVİS ARACI İMKANI
Belediyecilikte hep ilkleri Erzurum da başlatan Palandöken Belediyesi, Yenişehir semtinde hayata geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi, İletişim de Engelleri kaldırıyoruz Projesin den sonra bir ilk daha gerçekleştirerek ” Engelsiz Ulaşım Projesi” kapsamın da satın aldığı minibüsü, engelliler için özel dizayn ettirdi. Minibüsün de bedensel engellilerin tekerlekli sandalyeyle rahat binip inebileceği asansör sistemi monte ettiren belediye aracı Erzurum ve Palandöken ilçesindeki engellilerin hizmetine sundu.
Banka ve kamu kurumlarına gitmek isteyen, ayrıca kentteki çeşitli sosyal aktivitelere katılmak isteyen engelliler, Palandöken Belediyesi'nin Alo 0549 316 20 50 - 317 05 95 numaralı telefon hattını arayarak bu araçtan faydalanabiliyor.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı'ndan faydalanarak, "Engelsiz Ulaşım Projesi " adı altında, iddialı bir söylemle bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Proje kapsamında gerekli donanımlardan biri olan özel dizayn edilmiş aracı hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Bulutlar, bu aracın, içerisindeki asansörle, ulaşım ihtiyacını kendisi gideremeyen engellilere kolay şekilde hizmet sunacağını belirtti.
Engellilerin ister köyde, ister ilçede ister şehir merkezin de olsun, nerede olursa olsun Alo 0549 316 20 50 - 317 05 95 numaralı telefon hattını arayarak veya belediyenin diğer iletişim telefonlarından irtibata geçerek bu araçtan faydalanacağını anlatan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Engelli kardeşimiz herhangi bir yere ulaşmak istiyorsa, bu yer hastane de olsa, bir banka hizmeti de olsa, sosyal bir etkinliğe katılım noktasında ulaşım talebi de olsa, bunu değerlendirmek suretiyle program dahilinde kendisine dönüyoruz. İstediği yere götürüp, programı bittikten sonra da tekrar geri getirmek suretiyle böyle bir hizmet veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatın içerisinde daha fazla yer almasına zemin hazırlamış oluyoruz. Ayrıca daha önce Engeli kardeşlerimiz için bir Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturarak buranın işletmesini engeli kardeşlerimize verdik yine “İletişim de engelleri kaldırıyoruz projesi” kapsamın da istek, öneri, şikayet ve bilgi almak isteyen engelli kardeşlerimiz için kısa mesaj sitemi oluşturduk, beş yıl boyunca yaptığımız yol, kaldırım, park, oyun gurubu, site içerisi rampa gibi çalışmalarda engelli kardeşlerimizi düşünerek çalıştık. Bugün ise sözümü tutmanın mutluluğu içerisin deyim yapılanlar bir lütuf değil engelli kardeşlerimizin hakkı helâlı hoş olsun." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 28.03.2014 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.