‘PALA YASİN’E KÜÇÜKLER JESTİ

Gazeteci Cem Bakırcı, Türkiye’yi güldüren adam Pala Yasin’i Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda çalışırken buldu. Gazeteci Bakırcı’nın sorularını yanıtlayan Pala Yasin, hakime hakaret olayıyla ilgili olarak, ” O an sinirlerime hakim olamadım, kendimi tutamadım” dedi. Olayın medyada yer almasından sonra onlarca iş teklifi aldığını söyleyen Yasin Aytekin, “Allah Ahmet Küçükler’den razı olsun bana o sahip çıktı” dedi.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 10:40
‘PALA YASİN’E KÜÇÜKLER JESTİ
Cem BAKIRCI Haberi

Erzurum'da kamyonunun aküsünü çalan hırsızları dövdüğü gerekçesiyle yargılandığı mahkemede, cezasının ertelendiğini açıklayan Hakim Hülya Akar’a hakaret etmekten tutuklanan 'Pala Yasin' lakaplı eski amatör boksör 23 yaşındaki Yasin Aytekin’i Cem Bakırcı görüntüledi.
Gazeteci Cem Bakırcı, Türkiye’yi güldüren adam Pala Yasin’i Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda çalışırken buldu. Gazeteci Bakırcı’nın sorularını yanıtlayan Pala Yasin, hakime hakaret olayıyla ilgili olarak, ” O an sinirlerime hakim olamadım, kendimi tutamadım” dedi. Olayın medyada yer almasından sonra onlarca iş teklifi aldığını söyleyen Yasin Aytekin, “Allah Ahmet Küçükler’den razı olsun bana o sahip çıktı” dedi.
Erzurum 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama' suçundan hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen Yasin Aytekin, 8 Haziran 2011’de hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma sonunda hâkim Hülya Akar, Yasin Aytekin'le ilgili mahkemenin verdiği hükmün 5 yıl ertelendiğini açıkladı.

HAKARET ETMİŞTİ
İddiaya göre, erteleme kararını yanlış anlayan Yasin Aytekin, 5 yıl hapis yatacağını zannederek, "Sizin de mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" diyerek verilen duruşma tutanaklarını mübaşirin yüzüne fırlattı. Hakim Hülya Akar'a da hakaret eden Yasin Aytekin, hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklama talebiyle nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 'Kasten yaralamak' suçundan tutuksuz yargılanan Yasin Aytekin, 'adliyede görevli hakime hakaret' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
“O AN ÇOK SİNİRLENDİM AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ”
Erzurum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yasin Aytekin, "Pişmanım" diyerek hakim Hülya Akar'dan özür diledi. Ancak mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Temmuz'a erteledi. Bu arada 15 Temmuz günü Yasin Aytekin', avukatı aracılığı ile bayan hakim Akar’a özür mektubu göndererek tutuksuz yargılanmasını talep etti. Mahkeme, Yasin Aytekin’in pişmanlık durumunu göz önünde bulundurarak 39 gün sonra tahliyesine karar verdi.

MEZARLIKTA OBJEKTİFE YAKALANDI
Gazeteci Cem Bakırcı, önceki gün Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda çalışan Yasin Aytekin’i defin işlemi sırasında sırtında kazma, kürek ve mertekleri taşırken görüntüledi. Horasan’a bağlı Yüzveren Köyü’nden çiftçi Mehmet Sıtkı Aytekin’in 7 çocuğundan birisi olan Yasin Aytekin, hakaret olayıyla ilgili olarak “Çok sinirlendim, sinirlerime hakim olamadım. Buradan sizin aracılığınızla yine özür diliyor, beni affetmesini istiyorum” dedi.
“BİR İNSANDA ALLAH KORKUSU OLACAK”
Yasin Aytekin şunları söyledi. ”18 yaşında İstanbul’da yapılan amatör boks turnuvasında Gençler Şampiyonu oldum. Bundan sonra boksu bıraktım. Bak şimdi bir insanda önce Allah korkusu olacak. Benim aracımın aküsünü çalan hırsızları dövdüm, yargılandığım davada ceza aldım. Hırsızlık yapanlar serbest bırakılınca çılgına döndüm. Duruşma tutanaklarını paramparça ettikten sonra görevini layıkıyla yapan bayan hakimin yüzüne fırlatarak hakarette bulundum. Üzüldüm, pişmanlığımı mektup yazarak ilettim.”
“ONLARCA TEKLİF ALDIM, AMA BİR LİRAYA RAZIYIM”
Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Yasin Aytekin, bir çok özel kuruluştan çalışma teklifi aldığını ancak kabul etmediğini belirtti. Aytekin, ”Size şerefim üzerine yemin ederek söylüyorum. Bir çok çalışma teklifi aldım. Ama gitmedim. Bana bu memlekette sahip çıkan Başkanımız Ahmet Küçükler’e minnet borçluyum. Benim milli boksörlüğüm döneminde ülkeme birçok maç kazandırmama rağmen bana kimse sahip çıkmadı. Bakın 5 lira yerine mezarlıktan aldığım bir lira benim için kat kat şereflidir. Mezar kazmaktan ta gocunmam.”
“PALA BIYIKLARIM OSMANLI SEVGİSİNDEN GELİYOR”
“Bakın, ben bu ülkeme şampiyonluk kazandırdım. En kuvvetli, en güçlü adam ‘sessiz adamdır’ Hayatta hiçbir isteğim yok. Ne parada ne de servette gözüm var? Benim ‘pala Yasin’ lakabı ise Osmanlı sevgisinden gelir. Bu yüzden bıyıklarımı bıraktım adım ‘Pala Yasin’ olarak kaldı. Mahkemede bayan hakime hakaretten tutuklandığımı öğrenince çok üzüldüm. Son pişmanlık fayda etmiyor ama yine de mektup yazarak özür dilemesini bildim. Allah’ıma şükür ediyorum ki farklı bir suçtan dolayı cezaevine girmedim. Allah kimseyi düşürmesin, özgürlük kadar güzel bir şey yok” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.