PALA, MEKTUP YAZIP HAKİM HANIM'DAN AF DİLEDİ

Kamyonunun aküsünü çalan hırsızları döverek hastanelik ettiği için yargılandığı mahkemede, cezasının ertelendiğini açıklayan kadın hakime, 5 yıl ceza verildiğini zannederek hakaret etmekten tutuklanan 'Pala Yasin' lakaplı eski boksör Yasin Aytekin, özür diledi.

29 Haziran 2011 Çarşamba 18:12
PALA, MEKTUP YAZIP HAKİM HANIM'DAN AF DİLEDİ
'Pala Yasin' 20 gündür yattığı cezaevinden bir mektup yazarak hakim Hülya Akar'dan özür diledi. Kararı yanlış anladığını belirten Yasin Aytekin, hakimden af dileğinde bulundu.
Yasin Aytekin'in avukatı Burak Bozkurt da müvekkilinin avukatsız duruşmaya girmenin kurbanı olduğu belirtti. Vatandaşların, 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını' tam olarak anlamadığını kaydeden Avukat Bozkurt şunları söyledi:
"Hakime hanımın, 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararını müvekkilim '5 yıl hapis cezası' diye anlamış. Yanlış anlaşılma sonucu öfkelenerek hakarette bulunmuş ve tutuklanmış. Sorgulama aşamasında söylediği, 'Hele sufatına bak şunun' ifadesinden dolayı hakim Hülya Hanım'dan ve nöbetçi mahkemedeki hakimden özür diledi. Yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu, kasıtlı bir davranışın olmadığını söyledi. Kamu görevlisine hakaret suçu işlenmiştir, tutuklama nedenleri de oluşmuştur. Ancak kanunun bu kadar katı bir şekilde uygulanmasının çok uygun olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bu gerçekten trajikomik bir olay ve çok rastlanır değil. Cezaevinden bir mektup yazarak hakime hanımdan özür ve af diledi. "

OLAY NASIL OLMUŞTU
Duruşma sonunda hakim Hülya Akar, Yasin Aytekin'le ilgili mahkemenin verdiği hükmün 5 yıl ertelendiğini açıkladı. Aytekin ise erteleme kararını yanlış anladı ve 5 yıl hapis yatacağını sanarak, "Sizin de, mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" diye bağırarak verilen tutunakları yırttı. Hakim Hülya Akar'a da yöresel şiveyle "Hele sufatına (yüzüne) bak şunun" diye bağıran Yasin Aytekin, Hakim Akar'ın şikayeti üzerine Nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Aytekin, 'mahkemenin huzurunu bozmak ve görevli hakime hakaret' suçlarından tutuklanarak Erzurum E Tipi cezaevine gönderildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.