ÖZEL ŞİFA HASTANESİ, 8. YAŞINDA

Özel Erzurum Şifa Hastanesi 8. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği törenle kutladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kuruluş kokteyline telekonferans ile bağlandı.

02 Nisan 2012 Pazartesi 10:34
ÖZEL ŞİFA HASTANESİ, 8. YAŞINDA
Özel Şifa Hastanesi, kuruluş yıl dönümü için program düzenledi. Kokteyle Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, Hastane Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Zafer Tarıkdaroğlu ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kuruluş kokteyline telekonferans ile bağlandı.
Şifa Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, 1979'da gönüllü bir grup hekim tarafından Türkiye Tabipler Vakfı'nın öncülüğünde Şifa Hastaneleri'nin temelinin atıldığını, 1983'de İzmir Basmane'de mütevazı bir poliklinikle sağlık hizmeti sunmaya başladıklarını söyledi. Şifa Hastanesi'nin, kaliteli hizmetleriyle istikrarlı şekilde büyüdüğünü belirten Ateş, "2005'te Erzurum Şifa Hastanesi'ni kurup, bölge illerinin yanı sıra komşu ülkelere de sağlık hizmeti sunmaya başladık. Hastalarımıza sunduğumuz kaliteli hizmet ile bölgenin tek adresi olduk." dedi. Ateş, Şifa Üniversitesi'nin sağlık hizmetlerinin yanı sıra kurduğu üniversite ve meslek yüksek Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Şifa Hastaneler Grubu'nun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Programa telekonferans sistemi ile katılan Akdağ, Şifa Hastaneler Grubu'nun sağlık sektöründe özel ve önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Sağlıkta kamu ve özel sektör yatırımlarının önemli bir ivme ve kalite kazandığını aktaran Akdağ, "Sağlıkta kamu ve özel sektör olarak büyük başarılar elde ettik. Ülkemizde doktor ve hemşire açığı var. Şifa Hastanelerinin kurduğu üniversite ve sağlık meslek yüksek okulları bu açığı kapatmada etkili olacak. Türkiye, sağlıkta dünyaya model ülke konumunda. Ülkemizde özel sağlık sektöründe hizmet veren Şifa Hastaneler Grubu'nun ve Erzurum Şifa Hastanesi'nin başarıları ile gurur duymaktayız. İran'ın Tebriz şehri ile Erzurum arasında uçak seferleri yakında başlayacak. Bu da Erzurum'un sağlıktaki cazibesini daha da artıracaktır. Şifa Hastanesi sadece bölgeye değil, komşu ülkelere de verdiği sağlık hizmetleri ile göz dolduruyor." şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Erzurum'un son 10 yılda sağlık, eğitim, tarım ve kış turizmi alanında önemli mesafeler kat ettiğini anlattı. Erzurum Şifa Hastanesi'nin hizmete açıldığı günü çok iyi hatırladığını belirten Küçükler, "Açılışta yer alıp, Şifa'nın hizmetlerine olan inancımı belirtmiştim. Aradan geçen süre içerisinde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Şifa Hastaneleri bu şehrin ve bizim gururumuz oldu. Hastanenin kurulmasında emeği geçen ve çalışan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şifa Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, günün anısına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bakır şilte işlenmiş portresini, kendisine iletilmek üzere İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik'e teslim etti. Ardından da Yenidoğan Ünitesi ile Basın Köşesi'nin açılışları gerçekleştirildi. Kokteyl yaş günü pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2012 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.