ORGANİK DONDURMA ÜRETİLDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, organik dondurma üretti.

24 Temmuz 2011 Pazar 13:48
ORGANİK DONDURMA ÜRETİLDİ
Organik şeker bulamadığı için yerine organik bal ve yumurtanın sarısı kullanılarak üretilen dondurmayı piyasaya sürmenin hazırlıklarını yapan Prof. Dr. Salih Özdemir, patent almak için çalışmalara başladı.
Prof. Dr. Salih Özdemir, Atatürk Üniversitesi'nde 'Organik dondurma' üretimini başardıklarını belirtti. Organik ürünleri artık herkesin tercih ettiğini anlatan Prof. Dr. Salih Özdemir, organik dondurmanın, diğer dondurmalara göre benzersiz bir tat ve kokusunun bulunduğuna işaret etti. Prof. Dr. Salih Özdemir, "Ziraat Fakültesi İşletme Müdürlüğü'ne ait tesislerde organik şekilde beslenen hayvanların sütünü alıyoruz. Yine şeker yerine aynı işletmede yüzde 100 katkısız olarak üretilen organik balı ve yumurtaları dondurma üretiminde kullandık. Çünkü üniversitenin bu ürünlerinde kesinlikle ilaç, tatlandırıcı, renk ve koku vermeye yönelik hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Organik dondurmayı şimdilik günde 75 kilogram üretiliyor ve üniversite içerisinde satışa sunuyoruz. Patent aldıktan sonra fakültemizde bilimsel yollarla ürettiğimiz dondurmayı Erzurumlular'ın tüketimine de sunacağız" diye konuştu.

AROMASI BİLE ORGANİK
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, Türkiye'de ilk kez Atatürk Üniversitesi'nde çalışılan "Organik Dondurma Üretimi" projesi hakkında bilgiler verdi.
Organik ürünlerin; artık tüm dünyanın tercihi olduğunu vurgulayan Özdemir, dondurmanın da, özellikle yaz mevsimlerinde tüketilen çok önemli bir besin maddesi olduğunu vurgulayarak, "Biz de dondurmanın bu özelliğini göz önünde bulundurarak, Türkiye'nin ilk organik dondurmasını üretebilmek için harekete geçtik. Günlük 50 ile 75 kilogram arasında imal ettiğimiz dondurmayı, sadece üniversite içerisinde satışa sunuyoruz. Talebe bağlı olarak üretim kapasitemizi artırabiliriz." dedi.
Organik dondurmanın en büyük özelliğinin, imal edilmesinde kullanılan tüm besin maddelerinin doğallığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, dondurmada kullanılan süt, şeker, aroma ve kokuya varıncaya kadar her besin maddesinin, organik olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Salih Özdemir, "Ürettiğimiz dondurmada kullandığımız süt, bir kere başlı başına organik. Bunun yanında dondurmada şeker yerine, organik bal kullanıyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle ilaç, tatlandırıcı, renk ve koku vermeye yönelik hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz." diye konuştu.
Organik besin ürünlerinin, artık tüm dünyanın ilgi odağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, üniversitelerin ve bilim kuruluşlarının, organik ürün çeşitlerini çoğaltmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Artık tüm dünya organik besinlerle beslenmenin yollarını arıyor. Biz de bu gerçek ışığında Erzurum'a ve Atatürk Üniversitesi'ne özel bir organik dondurma projesi üzerinde çalışmayı uygun gördük." dedi.
Ziraat Fakültesi'nde imal edilen organik dondurmanın, diğer dondurmalara göre benzersiz bir tat ve kokusunun bulunduğunu belirten Prof. Dr. Salih Özdemir, "Organik dondurmamızı günlük 50 ile 75 kilogram arasında üretiyor ve şimdilik üniversite içerisinde satışa sunuyoruz. Gösterilen ilgi memnuniyet verici; dondurmamızın talep görmesi halinde şehirde de pazarlanmasını mümkün kılacak girişimlerimiz olacak. Bir süre sonra Erzurum'da ürettiğimiz organik dondurmanın bir marka halinde yaz mevsimlerinin en çok aranacak besin maddesi olacağına inanıyoruz. Çünkü dondurmamızdan bir tadan, bir daha tatmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.