Oltu büyük oynuyor!

Oltu büyük oynuyor!

admin
admin
09 Ocak 2018 Salı 16:15
Oltu büyük oynuyor!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’un en büyük ilçelerinden olan Oltu, genelde gündeme il olma talebiyle gelirdi. Daha rahmetli Osman Ayyıldız belediye başkanıyken ve ben de sahadayken sıklıkla yazdığımız haberlerden biri de Oltu’nun il olması meselesiydi. Her ne kadar bu sıralar çok sıklıkla ifade edilmese de Oltuluların o beklenti içerisinde oldukları da yine günümüzde bir sır değil. Oltu’nun il olup olmaması konusu artık siyasilere kalmış bir şey.

Olur, olmaz, onu zaman gösterecek. Ama bugünlerde Oltu’da başka bir talep dillendiriliyor ki bu sanki gerçekleşecek gibi duruyor. Uzun süreden beridir Atatürk Üniversitesi’ne bağlı bir Yüksek Okul’un faaliyet gösterdiği Oltu’da yeni talebin adı Üniversite! Evet, yanlış duymadınız Oltu’da şimdi müstakil bir Üniversite kurulması hayali yaşanıyor.

2 fakülteden biri olan Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin dekanı Prof.Dr. Aslan Gülcü ile konuştum bu konuyu. ‘’Üniversite için alt yapı hazır. Artık Oltu’nun kendi ayaklarının üstünde durabilecek bir görüntüsü var ve buraya bir Üniversite pek yakışır. Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Yer Bilimleri Fakültesi ve bunlara bağlı bölümlerle Oltu Üniversite olmayı hak etti de’’ diyor.

50 dönümlük bir alana, 30 bin metrekarelik kapalı alanın bulunduğu bir binaya sahip olduklarının altını çizen Prof.Dr.Gülcü, ‘’150 hoca odası, 50 sınıf ve 50 laboratuar ile biz hazırız’’ mesajını veriyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.