O da bir şehir efendisiydi!

O da bir şehir efendisiydi!

admin
admin
18 Temmuz 2018 Çarşamba 00:38
O da bir şehir efendisiydi!

Vedat REFAYELİ

Rıfkı Salim Burçak ile Rıfkı Danışman, Erzurum’da hem iz hem de isim bırakan iki adaş siyasidir. Rıfkı Salim Burçak ile 80’li yılların sonunda tanışma mutluluğuna erişmiştim.

Gazeteci arkadaşım Mehmet Şener ile birlikte dönemin İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Fikret Kabakuş’un makam odasında Rıfkı Salim Burçak ile iki saate yakın oturup sohbet etmiştim. Onu dinlemelere doyamamıştım. Kendisinin yazdığı Yassıada’dan İmralı’ya kitabını hediye etmişti, bir solukta okumuştum. Ancak ismini çok duyduğum ve Erzurum’da da bayağı bir hizmetini bildiğim Rıfkı Danışman ile tanışmadım, yanarım da ona yanarım.

Onca yıl sahada olmama karşın, bir türlü onunla biraraya gelmek nasip olmamıştı. AP’nin efsane il başkanlarından rahmetli Cihat Güngör’ün Ankara’da yaşayan oğlu Necati Güngör ağabeyin haberi üzerine vefat ettiğini duyunca üzüldüm. O Rıfkı Danışman ki özellikle Kültür Bakanı olduğu dönem Erzurumlu yüzlerce kişiyi resmi dairelerde işe sokmuş ve ekmek yemelerine vesile olmuş biri. Her daim her yerde bu güzel özelliğiyle anılır bir isim.

Erzurum’un sembol isimlerinden olan bu kıymetli siyasetçinin bugün bu şehirde ismi dolaşıyorsa eğer boşuna değildir elbet. Yine yakın tarihte rahmetli olan Feyyaz İbrahimhakkıoğlu’nun bir sözüdür, şehirler efendilerini kaybetti diye. O da bu şehrin efendilerindendi.

Bu vesile ile Rıfkı Danışman’a Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.