NEMUTLU DAVASI 11 NİSAN’A ERTELENDİ

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun Konaklı Kayak Merkezi’nde antrenman sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle açılan davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı.

06 Mart 2013 Çarşamba 19:30
NEMUTLU DAVASI 11 NİSAN’A ERTELENDİ
Tutuksuz yedi sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına Aslı Nemutlu’nun anne ve babası ile sanıkların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar ise Erzurum’da yapılan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası’nda görevli oldukları için davaya katılamadı. 

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen dava, Nemutlu Ailesi’nin yaptığı şikayet üzerine Oltu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması kararlaştırılan Türkiye Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan’ın dosyalarının mahkemeye ulaşmaması yüzünden 11 Nisan 2013’e ertelendi.

Erzurum 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada anne Ayşe ve baba Metin Nemutlu’nun yaptığı ‘keşif’ talebi, haklarında dava açılması kararı verilen 3 sanığın dosyasının mahkemeye ulaşmaması ve bunun nedenle savunmalarının alınamaması nedeniyle reddedildi. Anne Nemutlu, “Erzurum’da havalar ısınıyor ve karlar erimeye başladı. Bir an önce keşif yapılmasını talep ediyoruz” şeklindeki talebini mahkeme heyeti uygun bulmadı.

Mahkemede söz alan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın avukatı Asım Kılıç, iddianamede müvekkilinin güvenlik şeridi çekmemekle suçlanmasına rağmen davacıların rüzgar perdesiyle ilgili suçlamalarda bulunduğuna dikkat çekerek, “İddianamede yer almayan bir suçlamayla ilgili yargılama yapılamaz. Zaten İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin de Konaklı Kayak Merkezi ile ilgili hazırladığı homaligasyon raporunda da hakim rüzgar yönünün belirlenmesi için en az 20 yıllık bir ölçüm yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Yani bu davanın 20 yıl beklemesi gerekiyor ki, böyle bir şey mümkün değil. Ayrıca müştekiler, ısrarla pist genişliğinin 76 metre olması gerektiğini ifade ediyor. 76 metreden aşağısı olamayacağı beyanı gerçekle uyuşmuyor. Öyle ki, bugün Erzurum’da Dünya Snowboard Şampiyonası yapılıyor. Pistin genişliği en fazla 50 metre. Üstelik bu 50 metrelik alanda snowboardın 3 ayrı branşının yarışı gerçekleştiriliyor. Bu da demek oluyor ki, 76 metre şartı uluslararası hiçbir kurala dayanmıyor” dedi.

Savunmaların ve ifadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, kayak sporu konusunda uzman öğretim görevlisi olup olmadığının belirlenmesi için Kars Kafkas, Kayseri Erciyes, Ankara ve Bursa Uludağ Üniversiteleri’ne yazı yazılması ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği’nden 3 öğretim üyesi isminin bildirilmesi için yazı gönderilmesini kararlaştırdı.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2013 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.