NARMANDA CENAZE YIKAMA VE KEFENLEME KURSU

Narman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile Narman merkez ve Şekerli Beldesinde Cenaze yıkama ve kefenleme kursu açıldı.

17 Mart 2012 Cumartesi 13:23
NARMANDA CENAZE YIKAMA VE KEFENLEME KURSU
Narman merkez yatılı kız kuran kursunda 16 bayan kursiyerin katıldığı Cenaze yıkama ve kefenleme kursu ile ilgili olarak İlçe Müftü Vekili Eşref Yazar, yaptığı açıklamada “Kur-an kursunda okuyan kursiyerlerden her

köyden birkaç kursiyer almaya gayret ettik. Her köyde cenaze yıkama ve kefenleme bilen birsinin olmasının zarureti görülmektedir” dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat İşler ise “Halk eğitim Merkezlerinin görevleri bulunduğu yerde ihtiyaç duyulan meslekler için kurs açmak ve halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir. Bu kursun açılması için İlçe Kaymakamının önerileri etkili olmuştur” dedi.
Usta öğretici Ayşe Yakupoğlu ise kursiyerlerin ilk zamanlarda cenaze yıkama ve kefenlemeden biraz korktuklarını ancak sonradan korkulacak bir şey olmadığını uygulama derslerde anlayarak alıştıklarını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 17.03.2012 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.