MUŞ DEPREMİ, ERZURUM'U DA SALLADI

Muş merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Tuten Köyü'nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

17 Eylül 2013 Salı 23:58
MUŞ DEPREMİ, ERZURUM'U DA SALLADI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 23.40'ta merkez üssü Muş'a bağlı Tuten köyü'nda 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Muş, Bingöl, Ağrı ve Erzurum'dan da hissedildi.
TÜTEN KÖYÜNE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ
Merkez üssü Muş'un Tuten köyünde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından büyük korkuya kapılan halk evlerine giremiyor. Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirirken, 112 Acil Servis'te kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine şimdiye kadar herhangi bir can kaybı ve yaralı ihbarı gelmezken, telefonla ulaşımın sağlanamadığı Tüten köyüne ise arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Tuten köyüne yakın bölgede hayvan barınakları yıkılırken, evlerde ise hasar oluştuğu belirtildi.
KÖY MUHTARI: EVLERİMİZE GİREMİYORUZ
Depremin merkez üssü Muş merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Tuten Köyü'nün muhtarı Mehmet Sıddık Aydın, çatlaklar nedeniyle evlerine giremediklerini söyledi. 150 kişinin yaşadığı köyün muhtarı Aydın, "16 haneli 150 nufüslu köyde çok şükür yıkık bina yok. Evlerde çatlaklar var. Yağan yağmur nedeniyle çatlaklar olan evlere yıkılır korkusuyla giremiyoruz. Çoluk çocuk dışarı yardım gelmesini bekliyoruz. Köyümüze acil olarak çadır istiyoruz" dedi. 
Depremden sonra ekiplerin gelip köyü kontrol ettiğini söyleyen Mehmet Sıddık Aydın, "Ekipler, depremden sonra gelip köyde kontrol yaptılar. Daha sonra başka köylerde hasar tespiti olup olmadığına bakmak için gittiler. Deprem şiddetli şekilde hissedildi. Allaha şükür yıkıntı ve enkaz altında kalan yok" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.09.2013 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.