MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ AR-GE PROJESİ

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Bilen ve Doç. Dr. Akif Ceviz tarafından sunulan 1 milyon 110 lira bütçeli iki SAN-TEZ projesi kabul edildi.

08 Şubat 2013 Cuma 17:34
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ AR-GE PROJESİ
Projelerin kabul edilmesiyle bu kapsamda Atatürk Üniversitesi bünyesinde yürütülen SAN-TEZ Projesi sayısı üçe çıktı.

Prof. Dr. Kadir Bilen ve Doç. Dr. Akif Ceviz’in özel sektörle birlikte yürüttüğü ilk projenin konusu Dizel Araçlarda Güç Artış Sisteminin Geliştirilmesi; Prof. Dr. Kadir Bilen yürüttüğü ikinci projenin konusu ise, Taşıt Klima Sistemlerinde Alternatif Gaz Kullanımı, Otomasyon ve Termal Performansının Belirlenmesi.

SAN-TEZ PROGRAMI NEDİR?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir program üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırmayı amaçlıyor. San-Tez ile, sanayicilerimizin, Ar-Ge`ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulması amaçlanıyor. Program ile inovasyon ve Ar-Ge’nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye vizyonuna önemli bir katkı sağlamak hedefleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2013 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.