Memur-Sen üyelerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki

Erzurum'da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

admin
admin
28 Ekim 2020 Çarşamba 06:44
Memur-Sen üyelerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki

Erzurum'un Yakutiye İlçesindeki Erzurum Memur-Sen İl Temsilciliği Toplantı Salonu'nda toplanan sendika üyeleri, ellerindeki Fransızca, İngilizce ve Türkçe "Demokrasi yalan Irkçılık Tavan, Mabetler Kutsaldır Kutsala Dokunma, İslam'dan korkuyorlar çünkü insanlığı sömürüyorlar" yazılı dövizleri açtı.

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkmasını ve Müslümanları aşağılamasını kınadıklarını söyledi.

Avrupa'da birçok ülkede cinnet halinin yaşandığını ifade eden Karataş, "Almanya'da cami baskını, Hollanda'da Gert Wilders'in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve Macron'un ifade hürriyeti arkasına sığınarak İslam'a ve peygamberine saldıran unsurlarına sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir." dedi.

Karataş, insanların inançlarını hedef almanın özgürlük değil, küstahlık olduğunu dile getirdi.

Avrupa'daki bazı siyasetçilerde olduğu gibi Macron'un da "kirli siyasetine malzeme aradığını" ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Macron, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak teröre ve kine ortak olmaktadır. Bu bir akıl yitimidir."

Gruptakiler konuşmalar sonrası tekbir ve salavat eşliğinde salondan ayrıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.