Magazin olsun, 5 kuruş fazla olsun!

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin mitingine katılanların sayısı hemen hemen aynıydı!

25 Haziran 2013 Salı 17:12
Magazin olsun, 5 kuruş fazla olsun!
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin mitingine katılanların sayısı hemen hemen aynıydı!
-Başbakan'ın mitingine katılan kalabalık, MHP liderinin mitingine katılanlardan çok daha fazlaydı! Hatta Başbakanın mitingine katılanlar yüzbinlerle ifade edildiyor!
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaretinden sonra 1,5 saat ortadan kayboldu! Ön kapıdan girmiş, ancak gazetecileri atlatmış, arka kapıdan çıkmıştı. Bu 1,5 saat süre içerisinde neredeydi? Gazeteciler aradı, aradı bir türlü Başbakan'a ulaşamamıştı! Bir rivayete göre Mehmet Kırkıncı hocayı evinde ziyarete gitti, bir rivayete göre de tedavi amacıyla hastaneye gitti! Başbakan'ın 1,5 saatlik kaybolmasının ardından Üniversite'den çıkış yaptığı ifade edildi. Başbakan nereye gitmişti, tam belli olmamıştı!
-MHP'nin mitingine gitmemesi için Cumartesi günü çok sayıda vatandaşı otobüslerle pikniğe götüren AKP'liler, götürdükleri bu vatandaşları akşam piknikte unuttu! Piknikteki vatandaşlar, kendi ikanları ile o gün evlerine döndüler!
-Erzurum'da mevcut terminal binasında dev bir konut ve alışveriş merkezi inşaatı için kolları sıvayan MNG'nin sahibi Mehmet Nafiz Günal da Başbakan'ın mitingini izlemek üzere Erzurum'a geldi. MNG'nin Terminal Caddesi'ndeki şantiyesinde yapılan hazırlıklara rağmen Günal, mitingi izledikten sonra şantiyeye uğramadan direk havaalanına gitti ve oradan Ankara'ya döndü.
-Cumartesi MHP'nin mitingi biter bitmez, başta itfaiye elemanları olmak üzere çok sayıda AKP'li, alanı kendi parti bayrakları ile süsledi. Ancak, Başbakan mitingde konuşup alandan ayrıldıktan sonra iki gün geçmesine rağmen, kalan afişler halen daha indirilmedi. Bayrak asanlar çoktu ama o bayrakları indirenler dün itibariyle ortalıkta görünmüyordu.
-AKP İl Başkanı Murat Kılıç da, MHP İl Başkanı Zekai Kaya da, mitinge gelenlere teşekkür etti, en fazla kalabalığı kendilerinin oluşturduğunu iddia ettiler.
-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, il merkezinin bazı yerlerine astığı afişler, bilinmeyen kişiler tarafından yırtılıp tahrip edilmişti! İddialara göre bu afişler, Korkut'un kendi partisine mensup muhalifler tarafından yırtıldı.
-Refahlı eski bir Milletvekilinin Erzurum'da yaşayan annesi, MHP'nin mitingine gitti. Elindeki 3 hilalli ve Türk bayraklarını miting meydanında sallandıran ve Bahçeli'nin konuşmasına alkışla karşılık veren anne, görenlerin dikkatini çekti.
-MHP'li yöneticiler, kalabalık görünsün diye alanı özellikle partililerle yayarken ve her taraf insan dolu gibi görünmesini sağlarken, AKP'liler, adam başı 100 lira karşılığında ilçelerden partili topladı!
-AKP'ye oranla en fazla dışarıdan partiliyi MHP getirdi! Çorum MHP il teşkilat mensupları dahi, kalabalık görünsün diye Erzurum'a getirildi!
-Her iki mitingi 'en rahat', canlı canlı izleyenler, Migros'un altında bulunan Çınar Cağ-Kebap'da izleyenlerdi. Lokantacılar Başkanı Zeki Çınar'ın sahibi olduğu Çınar Cağ Lokantası'nın köşebaşında oturankar, hem yemeklerini yedi, hem de hem Bahçeli'yi hem de Erdoğan'ı yakından dinleme ve izleme lüksüne sahip oldu! MHP liderini 'VİP tadında' izleyenlerden birisi, son günlerde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adyı olarak geçen Erzurumspor eski başkanı Cemal Polat'tı!
***
Yukarıda yazdıklarım yüzde yüz doğru olmayan şeyler. Geneli duyumlardan ibaret şeyler. Daha doğrusu magasinsel şeyler. Ama bir bakıma okuyucunun ilgileneceği şeyler. Okuyucunun hem de bal gibi ilgilendiği şeyler. Magazin olsun, beş kuruş fazla olsun! Benim anlatmak istediğim aslında şu. Milyonlarca üyesi olan iki büyük partinin genel başkanı gelmiş, miting yapmış, kahvehanelerde bakın hiç ne konuştukları ile ilgili bir şey söyleniyor mu? Sadece söylenen, saydığım o magazinsel şeyler. Oysa her iki partinin lideri Bahçeli de, Erdoğan da çok önemli şeyler konuştu ama nedense aklıllarda hep birbirlerine yaptıkları 'teyyo' suçlamaları oldu! Bugün Erzurum'da hangi dost meclislerine, hangi kahvehaneye gitseniz, inanın liderlerin verdiği mesajlardan çok, geride kalan söylentiler konuşuluyor. Galiba başı da, 'en fazla kalabalığı kim topladı?' şeklindeki sığ tartışmalar çekiyor!
***
Şahsen ben bundan şunu çıkartıyorum. Belki yanılıyorumdur, bağışlayın beni lütfen. Millet iyice politize olmuş! Daha mahalli idareler genel seçimine çok var ama şimdiden saflarını aşağı yukarı belli etmiş. Kararsızlar eskisi gibi çok fazla değil. Bir ay sonra ile 7 ay sonra yapılacak seçimlerde fark çok olmayacak!
***
Diğer taraftan, Başbakan'ın miting için Erzurum'a geldiği gün Vali Ahmet Altıparmak da bir kahvehaneye girmiş, vatandaşlarla sohbet etmiş. İnternet siteleri ile yerel gazeteler, bununla ilgili haberlerle doluydu. Ancak ben sayın Vali'nin bu kahvehane ziyaretini ziyaret saymıyorum! Hele de yanında Başbakanlık Müsteşarı hemşehrimiz Efgan Ala ile bu ziyaretinin çok fazla anlam taşıdığı kanaatinde değilim. Sayın Vali'nin, ancak tek başına ve habersiz bir şekilde ziyaret edeceği bir kahvehanede vatandaşlarla görüşmesi benim için bir anlam ifade edecektir. Devletin '1 numaralı memuru'nun yanında vatandaşlarımızın Vali beyimize sıkıntılarını anlattığını veya anlatacağını şahsen ben hiç sanmıyorum, sanmıyorum!
---

Editör

Son Güncelleme: 25.06.2013 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.