KUDUZ ÖLÜMÜ ARAŞTIRILIYOR

Erzurum'da kuduz köpeğin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

08 Kasım 2014 Cumartesi 09:46
KUDUZ ÖLÜMÜ ARAŞTIRILIYOR
Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Kayabaşı Köyünde 8 yaşındaki Kadir Karasal’ın kuduz köpek saldırması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Kaymakamlık tarafından idari, yargı tarafından da adli soruşturma başlatıldı.

OĞLUMUN ÖLÜMÜNÜN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası 32 yaşındaki Cesur Karasal olayla ilgili suçluların cezalandırılmasını istedi. Baba Karasal, ”Benim çocuğum ihmal sonucunda öldü. 21. yüzyıla geldik ama bugün hala doktorların dikkatsizliği sonucu insanlar hayatını kaybediyor. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Çocuğumu köpek ısırıyor bunu Erzurum’daki hastaneler anlamıyor da İstanbul’daki hastaneler nasıl anlayabiliyor. Çocuğumun ölümünde kimler suçlu ise hepsinden şikayetçi oldum ve gerekli yasal yollara başvurdum.” dedi.

Konuyla ilgili olarak İHA Muhabirine açıklama yapan Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, olayla ilgili hem adli hem idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sağlığın başkenti olarak nitelendirilen Erzurum’da ‘Kuduz’ vakasında bir çocuğunun ölmesinin çok üzücü bir durum olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, “Konuyla ilgili adli süreç başlatılmış durumda. Köprüköy Kaymakamlığımızca da soruşturma başlatıldı. Erzurum’da uzman ekip o köye giderek bir inceleme yaptı. Bakanlığa yapılan inceleme sonuçları bildirildi. İhmal var mı? teşhis geç konuldu mu? Bunlar soruşturma sonucunda belirlenecek. Sağlık personeli özellikle sağlık konusunda daha dikkatli olmak zorundalar. Çocuğun ısırık bölgesi yüzünde olduğu için beyne daha yakın. Tıbbi olarak Erzurum’da buna müdahale yeterlimi. Bunlar araştırılacak.” dedi.

Öte yandan Erzurum Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise kuduz vakasından ölen Kadir Karasal için bütün tıbbı imkanların kullanıldığı öne sürüldü.

OLAY

Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası 32 yaşındaki Cesur Karasal’ın en büyük çocuğu 8 yaşındaki Kadir Karasal, yaklaşık 2 ay önce arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada sokak köpeğin saldırısına uğradı. Yanağından yaralanan çocuk, babası Cesur Karasal tarafından Köprüköy Hastanesine götürüldü. Kadir Karasal, Köprüköy Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla il merkezindeki hastaneye sevk edildi. Gittikleri hastanelerde çocuğuna sadece dikiş atılıp iğne yapıldığını iddia eden baba Cesur Karasal, çocuğunu tedavi eden doktorların durumun iyi olduğunu eve gidebileceklerinin söylediğini ancak İstanbul’da çocuğuna kuduz teşhisi koyulduktan sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2014 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.