KORKUT: HİZMET ENGELLENİYOR

Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Bulvarının devamı olarak açılmak istenen yolun ortasına düştüğü için sahiplerinin uçuk talepleri nedeniyle yıkılamayan 54 metrekarelik tek katlı ev, nihayet yıkıldı. Hak sahiplerinin 3 daire bir dükkan talep ettiği ev için mahkeme 35 bin lira değer belirledi.

24 Mayıs 2011 Salı 14:04
KORKUT: HİZMET ENGELLENİYOR
Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Bulvarının devamı olarak açılmak istenen 1080 metre uzunluğundaki yol, Kırmacı – Hasanibasri arasında bulunan ve yol ortasına denk gelen 54 metrekarelik ev mahkeme kararı sonrası yıkıldı. İki yılı aşkındır devam eden mahkeme süreci nedeniyle yol hizmete sokulamıyordu. Belediye Başkanı Ali Korkut, yolun devamında 3 evle ilgili daha mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade etti. Korkut, “1080 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde bir yoldan söz ediyoruz. Hukuki süreç tamamlansın diye bugüne kadar bekledik. Sahiplerinin uçuk kaçık talepleri olduğu eve mahkeme 35 bin lira değer biçmiş, bedeli açılan hesaba bloka edildi. Nihayetinde burayı yıkabildik. Ancak mahkeme süreci devam eden 3 ev daha var. Onlarda sonuçlanırsa yolun tamamı üzerinde engeller kalkmış olacak. Bizde yolu tamamlamayı başaracağız” dedi.

HİZMET ENGELLENİYOR
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Bulvarının devamı olarak açılacak olan yolun, Cumhuriyet caddesine paralel olduğunu anımsattı. Korkut, yolla birlikte trafik açısından Cumhuriyet caddesinin rahatlamasının söz konusu olduğunun altını çizerek, “Yine yol nedineyle çevrenin düzenlenmesi, güzelleşmesi söz konusu. Ancak belediyeler çoğunlukla engelleniyor. Neden; çünkü önlerine hizmeti engelleyen zihniyetler çıkıyor. Birileri vatandaşın kafasını bulandırıyor, gerçek ve güncel değerden uzak talepler isteniyor, değerler biçiliyor. Herkes bu şehir için elini taşın altına koymalı” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.