KOÇAK'TAN, İHSANOĞLU’NA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ

AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Üniversiteler Birim Başkanı Yakup Koçak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştirdi.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 11:04
KOÇAK'TAN, İHSANOĞLU’NA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ
İhsanoğlu'nun bayram öncesi Edirnekapı Şehitliği ziyaretinde mezar anıtında yazılı İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okuduktan sonra "Çanakkale şehitlerinden galiba" dediğini dile getiren Koçak, “Halkın adamı olarak halkın içinden geldiğini söyleyen ama yapay bir çatı adayı olarak ortaya çıkan Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ‘hesapsız kasap ya bıçak kırar ya masat’ atasözünün misalini bizlere göstermiş bulunmaktadır. Babası merhum Yozgatlı Müderris İhsan Efendi yıllar boyunca merhum Şair Mehmet Akif'e dava arkadaşlığı etmiş beraber sürgünde bulunmuş olsa da kendisi ilkokul çocuklarının bile ezbere bildiği İstiklal Marşı'mıza 'Çanakkale Şehitleri şiirinden galiba' diyerek milli marşımızı bilmeyerek milli değerlerimizi incitmiştir. Bununla beraber kendisinin milli kültürümüze ne denli yabancı kaldığı bugün bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun ülkenin temel değerlerinden bu denli uzak kalması Filistin olayında sergilediği tavırda olduğu gibi milletin vicdani duygularına ortak olamadığını halkın içinden biri olamadığını göstermiştir. Cumhurunun marşını bilmeyen bir cumhur reisi adayı cumhurunu nasıl temsil edecektir? MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız, sosyal medyada profillerine 'TC' ibaresi koyup vatan sevgilerini böyle ifade etmeye çalışırken böylesi bir durumu içlerine nasıl sindirebilecekler?” diye konuştu.

Koçak, basın açıklamasının ardından postaneye girerek, İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tabloyu ve 'Safahat' adlı kitabı kargoyla İhsanoğlu'na gönderdi.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2014 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
d adas 2014-08-02 15:13:32

Kocak kim

Avatar
Y.ok 2014-08-02 11:23:05

Sizin yandaş ve yalaka gazetecilerimizden bir tanesi TÜRK BAYRAĞININ isminin dedeğiştirilmesi gerektiğini, bir başka yalaka da TÜRK yoktur zırvasında bulunuyor. Siz bunlara bakın asıl Bir Erzurum'lu olarak yazıklar olsun diyorum Koçak efendi.