KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ

Erzurum’da 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan buz salonları gençlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kış Sporları Eğitim Projesi’ne ilköğretim okullarından yoğun bir katılım oluyor.

16 Nisan 2013 Salı 16:56
KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kış Sporları Eğitim Projesi”’ne ilgi her geçen gün artıyor. Hız kesmek bilmeyen projede şu ana kadar 20 bini aşkın öğrenci ve gence Buz Pateni öğretildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ün Aziziye İlçe Yolundaki 500’lük buz hokeyi salonu ve Yenişehir’deki 500’lük buz pateni salonunda yapılan “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinden taşınan öğrencilere GHSİM’nin Buz Sporları Antrenörleri tarafından eğitim veriliyor. Başta Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk olmak üzere Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ve Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal’ın destekleri ile yürütülen projeye katılımın bir hayli fazla olması kış sporlarının gelişimi bakımından büyük bir umut olarak gözüküyor.

BUZ PATENİ ÖĞRENEN ÖĞRENCİ SAYISI 20 BİNİ AŞTI

Bulunduğu her ortamda Erzurum’un kış ve buz sporlarına ağırlık vermesi gerektiğini belirten Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, iki yılı aşkın süre ile devam eden ve hız kesmeyen “Kış Sporları Eğitim Projesi”’ni, bölge içinde önemli bir umut olarak gördüklerinin altını çizen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, büyük önem verdikleri bu projenin şu ana kadar başarı ile yürütülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Öztürk, projede şu ana kadar 20 bini aşkın öğrencinin buz pateni öğrenmesinin sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi. Erzurum’da düzenlenen “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında buz pistinde kaymayı öğrenen öğrenciler daha sonra yetenekli oldukları branşlara yönlendiriliyor. Öğrencilerin buz pateni, buz hokeyi, short track ve curling branşlarında lisanslı sporcu olmaları da sağlanıyor.

POLAT: HEDEFİMİZ 30 BİN

Erzurum GHSİM İl Müdürü Vekili Şinasi Polat, Erzurum’da başarı ile yürütülen projenin büyük bir ilgi görmesinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Polat, Erzurum GHSİM olarak, 2014 yılına kadar 30 bin öğrenciyi buz sporları ile buluşturmak olduğunu söyledi. Polat, ''Erzurum'da yaşayıp buzda kaymayı bilmeyen kalmasın” sloganı ile start verilen Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında şehirde 20 bini aşkın öğrenciye buz pateni öğrettiklerini ifade etti. Polat, “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Polat, Atatürk Üniversitesi Rektörülüğü ile yaptıkları protokol gereği kış sezonunda günde 150-200 dolayında Üniversite öğrencisine buz pateni ve buz hokeyi öğrettiklerini belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şinasi Palat, ''Çocuklarımızın obezite probleminden ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırılip, sağlıklı bireyler olmaları için çaba sarfediyoruz. Biz gençliğimizin geleceğini sporda görüyoruz'' diye konuştu. Polat, kendilerine proje kapsamında destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Vali Sebahattin Öztürk ve tüm yetkililere teşekkür etti. “Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında öğrenciler okullarından alınarak buz salonlarına taşınırken, tüm malzemeleri de GHSİM tarafından karşılandı. Projede 15 antrenör ve iki proje görevlisi görev yapıyor.

Editör

Son Güncelleme: 16.04.2013 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.