KIBRISLI BAKAN’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 25 yıl sonra geldiği Erzurum’da yapılan yatırımları görünce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

13 Mart 2012 Salı 09:08
KIBRISLI BAKAN’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Aziziye Belediyesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen konuk Bakan Çavuşoğlu, Erzurum’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Aziziye Belediyesi ile KKTC Tatlısu belediyeleri arasında tarihi Erzurum Evleri’nde imzalanan kardeşlik protokolü imza törenine katılan Bakan Çavuşoğlu, 25 yıl önce Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak, “25 yıl sonra ilk defa Erzurum’a geldim. Şehirde kış sporları kapsamında yapılan yatırımları görme fırsatı buldum. Özellikle son birkaç yılda Erzurum’un yatırım bakımından çağ atladığını gözlemledim. Bu yatırımları anavatanımıza ve Erzurum’a kazandıran Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Erzurum’a, ana vatanımıza ve yavru vatana verdiği değer ve desteklerden dolayı…” dedi.

BİZ ET VE TIRNAK GİBİYİZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile KKTC Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan arasında imzalanan kardeşlik protokolüne, Bakan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, KKTC Girne Milletvekili Dr. Mehmet Tancer, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç tanıklık ettiler.
KKTC ile Türkiye’deki belediyelerin kardeşliğinin hat safhada olduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, “Bu da anavatandaki vatandaşlarımızla yavru vatandaki vatandaşlarımızın et ve tırnak gibi olmasından kaynaklanmaktadır. Belediyeleri de et ve tırnak gibi bir araya getirerek, bu birlikteliği sağlamlaştırmak, bilgi paylaşımı noktasında karşılıklı faydalandırmak amacındayız. Kardeş belediyeciliği KKTC hükümeti olarak en yüksek seviyede destekliyoruz.” diye konuştu.
“Bizim ortak noktamız Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunları olmamızdan kaynaklanmaktadır.” diyen Bakan Çavuşoğlu, “25 yıl önce mezun olduğumuz Erzurum’a geldik ve hasret giderdik. Erzurum’un yeri bizde farklıdır. 1980’li yıllarda üniversitede okuduğumuzda, buradaki insanlar gönüllerini bize açtı, biz gönüllerimizi açtık. Şimdi zaman bu bağları çocuklarımıza aktarmak zamanıdır. Bu da söylemle olmuyor. Çocuklarımızı buluşturmamız gerekiyor. Buna öncülük edecek olan belediyelerimizdir. Biz zaten kardeşiz. Birbirini görmeyen kardeşler de, zamanla birbirinden uzaklaşır. Kardeş belediye protokolü bu anlamda önemlidir. İki kardeşin ve halkın birlikteliğinin sembolüdür. Biz kol kola, sırt sırta ve yürek yüreğeyiz. Aramıza bir gram bile ayrılığın girmesine izin vermemek için bu birlikteliğin devam etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
Bakan Çavuşoğlu, Başkan Cengiz ile Orçan’ı tebrik ederek, kardeşlik protokolünün hayırlı olmasını diledi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2012 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.