KARAYOLLARI ŞEHİTLERİ PARKI, TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Karayolları Şehitleri Parkı, Müze ve Piknik alanını hizmete açtı.

16 Kasım 2013 Cumartesi 16:00
KARAYOLLARI ŞEHİTLERİ PARKI, TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
Karayollarında görev yaparken hayatını kaybedenler için oluşturulan anıtın önemli olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Ülkenin şehitlerin sayesinde bu seviyeye geldiğini bilmek lazım” dedi. 

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan ‘Karayolları Şehitleri Parkı, Müze ve Piknik Alanı’nın açılışı törenle yapıldı. Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile karayollarında çalışan personel ve hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının katıldığı törende bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, park alanında 11 çeşit bin 52 ağaç dikildiğini söyledi. Sulama sistemi yapılan parkta pikniğe gelenler için çeşme, oturma yerleri de kurulduğunu anlatan Altıok, ayrıca karayolları olarak bugüne kadar yaptıkları köprülerin minyatürlerinin de yerleştirildiğini belirtti. Kurum olarak bugüne kadar kullanılan araçların da sergilendiği bir bölüm oluşturduklarını vurgulayan Altınok, parka asıl önemin görevleri başında hayatlarını kaybeden işçiler için oluşturdukları anıtın bir kimlik kazandırdığını söyledi. Altıok, bugüne kadar görevi başında hayatını kaybeden 30 işçinin yeraldığı anıtın parkın en önemli bölümü olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin her tarafının yeşile muhtaç bir halde olduğunu belirten Vali Ahmet Altıparmak ise yapılan yeşillendirme çalışmalarının önemine dikkat çekti. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü şehitleri unutmayarak parkta onlar için anıt yaptığı için kutlayan Vali Altıparmak, “Onların ne tür fedakarlıkla çalıştığının bir göstergesi. Bunlar isteyerek olmuş şeyler değil. Kader böyleymiş. Ancak ülkenin bu seviyeye onlar sayesinde geldiğini bilmemiz lazım” dedi.

ÜLKE BU SEVİYEYE ŞEHİTLERİYLE GELDİ

Vali Altıparmak, Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok’a parkın yanından geçen derenin de kapsama dahil edilerek alanın genişletilmesi talimatını verdi. Altıparmak, daha sonra törene katılan şehit işçilerin ailelerine plaket vererek sabır diledi.

Karayollarında çalışırken görev başında şehit olan 30 işçinin resimlerinin bulunduğu anıt Vali Altıparmak, törene katılan davetliler ve işçilerin aileleriyle birlikte açıldı. Anıtta yeralan şehit işçilerin resimlerini inceleyen Vali Altıparmak, Bölge Müdürü Altıok’tan bilgi aldı.

Bu arada törene katılan aileler anıtta yer alan yakınlarının fotoğraflarını izlerken duygulu anlar yaşandı. Bazı aileler anıtta hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Editör

Son Güncelleme: 16.11.2013 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.