KADINLAR İSYAN ETTİ

Erzurum’da 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde düzenlenen çelenk törenine kadınlardan çok erkek katılımcı olunca törene katılan kadınlar isyan etti.

05 Aralık 2013 Perşembe 14:14
KADINLAR İSYAN ETTİ
Erzurum’da 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Havuzbaşı’nda çelenk töreni düzenlendi. Törene kadınların yoğun katılımı beklenirken erkek katılımcılarının sayısının fazla olduğunu gören dernek üyeleri bu durumdan isyan ettiler.

Kadınların böyle önemli bir günü önemsememesinin kendilerini üzdüklerini ifade eden Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Türkan Bayrak, “Çağdaş demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk dönemin hükümetleri ve TBMM’si kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanması için gerekli düzenlemeleri yapmışlardır. Atatürk’ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yaparak 1930 yılında belediye seçimlerinde 1933’te çıkarılan köy kanunu ile muhtar ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934’te anayasada yapılan değişiklik ile milletvekili seçme ve seçilme hakları tanındı. Dünyanın birçok uygar ülkesinden önce tanınmış olan seçme ve seçilme hakkının kabulü ulu önder Atatürk’ün kadına verdiği değerin önemi anlatmıştır. Kadınlarımız TBMM’ de yeterli düzeyde temsil edilemiyor ve yeterli sayıda milletvekili, kadın valimiz, üst düzey yöneticimiz, bakanımızda yok. Meclisteki kadınlarımız ise şekilcilikten öteye gidememektedir bizi üzen bu yetersizliklerdir. Terörü besleyen işsizlik, yoksulluk ve bir de kadını evde kuluçka makinası yerine koyan düşüncelerdir. Bizi yok farz eden davranışlara da karşıyız. Bizlerin misyonu Atatürk ve cumhuriyetimize bütün haklarımıza sahip çıkmak ve gençlerimizi çağdaş düşünen hakkını aramasını bilen aydın evlat yetiştirmektir. Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefe mutlaka ulaşmalıyız. 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü burada kutlarken üzülerek söylüyorum ki sayımız çok az. Erzurum’daki kadınlarımız böyle bir günde bizi yalnız bıraktılar. Kadın Hakları Günü’nde kadından çok erkek katılımcı var bu durum bizi deriden üzdü.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 05.12.2013 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.