JEOTERMAL KAYNAKLI BELEDİYELER BİRLİĞİ ERZURUM’DA TOPLANDI

JKBB Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Erzurum Buluşması, Aziziye Belediyesi ev sahipliğinde Renaissance Polat Erzurum Otel'de başladı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
JEOTERMAL KAYNAKLI BELEDİYELER BİRLİĞİ ERZURUM’DA TOPLANDI
Toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç. Aziziye Kaymakamı Zafer Öz. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, JKBB üyesi belediyelerin başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar, il özel idaresi genel sekreterleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış konuşmalarında ilk olarak yer alan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, tüm misafirleri Erzurum’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek “Erzurum doğunun zirvesi ve incisi, tarihi ile göz dolduran bir ilimiz. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerden önceki son toplantısının ilimizde yapılmasından büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. 

Aziziye’de 600 yıllık bir jeotermal kaynağımız ve kaplıca geleneğimiz var. Ne yazık ki bunca yıldır, tanıtımda ve yatırımda eksik kalınmış. Bizler belediye yönetimi olarak bu kaynakları daha verimli kullanmak ve tanıtmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu noktada birliğin bize sağlamış olduğu her türlü desteği sonuna kadar kullandığımızı da belirtmek istiyorum. Birlik başkanımıza ve değerli üyelerimize tekrar teşekkür etmek istiyorum.“ dedi. 

Cengiz’in konuşmasının ardından Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat söz alarak şunları söyledi; “Bizler soğuk şehrin sıcak insanları olarak termale gönül verdik. Ne mutlu ki bugün burada termal için bir araya geldik. İlimizde ve ilçelerimizde termal için yapılan bütün çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, birlik olarak dönemin son toplantısı için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi; “1996 yılında jeotermal için bir vizyon oluşturmak için belediyelerimiz bir araya gelerek bu birliği kurmuşlar. 2009 yılında birlik başkanı seçilerek bu göreve geldim. Yaklaşık dört buçuk yıldır birlikte, jeotermal enerji için çaba harcıyoruz. Amacımız bu enerjiyi ilimizde, ilçemizde, beldemizde en verimli şekilde kullanabilmek oldu her zaman. 39 üye ile çıktığımız bu yolculukta bugün üye sayımız 96. Siyaset üstü bir kurum olarak, her partiden başkanlarımız ile birlikte hareket edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bir aileyiz. Birliğimiz bugün bu noktaya gelebildiyse bunda bütün başkanlarımızın payı büyük. Daha güzel işlerde buluşmak üzere, Erzurum Buluşmasının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de JKBB’nin çalışmalarını ilgi ile takip ettiklerini söyleyip; “Erzurum ilinin termal kaynaklar açısından zengin bir il ve biz bu kaynakları sadece termal turizm alanında kullanmak istemiyoruz. Termal kaynakların öneminin fazlaca farkındayız. Böyle bir birliğin belediyelere hizmet ediyor olması gerçekten çok güzel bir gelişme. İnşallah bu tür çalışmalara öncülük etmeye devam edersiniz. Hepiniz tekrar ilimize hoşgeldiniz.” dedi. 

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye çıkan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak; “Tek bir konuda çalışan bir birliğin başarılı olması tesadüf değil. Üstelik başında böyle genç ve başarılı bir başkan varken. Jeotermal kaynakların daha etkin ve verimli kullanılabilmesi adına verdiğiniz mücadeleyi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, Erzurum ili de bu kaynakları daha verimli bir şekilde kullanarak bu alandan payını alacaktır.“ diyerek Erzurum’un spor alanları, spor kompleksleri, otelleri ile spor merkezi olmak için en uygun il olduğunu söyledi.

Açılış konuşmaları ardından, Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci tarafından Erzurum Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Aziziye Belediye Başkanı ve Olur Belediye Başkanı’na günün anısına plaket verildi. Plaket töreninin ardından Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısına geçildi.

Başkan Bahçeci başkanlığında, kâtip üyelerden oluşan divanın teşekkülü ile başlayan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Gündem öncesi Ekim Ayı Olağan Meclisi'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçeci; Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın hayırlı olmasını temenni etti.
Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci'nin konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.  Birlik Personelinin 2014 yılı sözleşme ücretleri görüşülerek karara bağlandı. 2014 Yılı Yatırım-Çalışma ve Performans Programının görüşülmesinin ardından, 2014 Yılı Tahmini Bütçesi de görüşülerek karara bağlandı.  Birlik Tüzüğünün 4, 7, 11 ve 25. maddelerindeki değişiklikler görüşüldükten sonra Kadro İptal ve İhdası da görüşülerek Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 05.10.2013 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.