Jandarma teşkilatı 178. yılını kutluyor

admin
admin
14 Haziran 2017 Çarşamba 18:32
Jandarma teşkilatı 178. yılını kutluyor

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyor, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç, Mehmetçiklerdir." dedi.

Vali Azizoğlu, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü nedeniyle Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde büyük emek ve gayreti olan jandarma teşkilatının sürekli geliştiğini, yeni silah ve teçhizatla donatılıp, eğitim imkanları artırılarak ülkenin her karış toprağında kendisinden beklenen görevi özveriyle yaptığını belirtti.

Jandarmanın yurt savunmasında önemli yeri olduğunu dile getiren Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, bu kutsal vatan, bütün dünyanın iştahını kabartan önemli bir coğrafya üzerindedir. Bu sebeple yurt savunmasında jandarma teşkilatının tarihten bu güne kadar gelen önemi bugün kendini daha da hissettirmektedir. Onlardan ülkemizin, milletimizin beklentisi dahada artmaktadır. Şunu büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki kahraman jandarma teşkilatımız kendisinden beklenen görevi de hakkıyla yerine getirmiştir. Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyorlarsa, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç, işte bu gördüğünüz kahraman Mehmetçiklerdir."

Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpay da kendilerine duyulan güvene layık olmak adına daha fazla gayret göstereceklerini anlatarak, "Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Jandarma yurt ve ulusuna yürekten bağlı, feragat ve fedakarlık örneği bir kanun ordusudur' sözünün takipçisi olarak görevimizi kanunlar çerçevesinde, sadece ulusal çıkarlar doğrultusunda milletimizin hizmetinde ve vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyacına yönelik olarak yerine getireceğimize söz veriyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerince şiirler okundu, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programda Jandarma Özel Harekat timi gösteri sundu. Uzun süre izleyiciler tarafından alkışlanan ve gerçeği aratmayan gösteride JÖH timleri ani bir baskınla terörist unsurları etkisiz hale getirdi.

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, köpek timi gösterisi ve silah, araç ve gereçlerinin tanıtıldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Törene Azizoğlu ve Alpar'ın yanı sıra 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 14.06.2017 18:42
Anahtar Kelimeler:
ErzurumJandarma Teşkilatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.