İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE BİR TEPKİ DE İMO’DAN

Erzurum isminin değiştirilmesine yönelik kanun teklifi sunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a bir tepki de İnşaat Mühendisleri Odası’ndan (İMO) geldi.

09 Kasım 2013 Cumartesi 15:34
İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE BİR TEPKİ DE İMO’DAN
Yazılı bir açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu, “Milli birliğimizi bozmaya yönelik siyaset yapanlar, Erzurum’dan karşılık görmeyecektir.” dediler.
 
İMO Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tarihte her milletin gururu olan şehirler bulunmaktadır. Bir milletin herhangi bir coğrafyadaki tarihini başlatan, şerefle sürdüren şehirler vardır. Erzurum da, büyük Türk Milleti'nin tarihinde her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş ve Milletimize vatan olmuş kutlu beldelerimizden birisidir. Yüz yıllardır insanların dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşadığışehrimizde, barış ve huzur ortamını bozmak için geçmişte yapılan provakasyonlar karşılık bulmadığı gibi bugünden sonra da bulmayacaktır. Bu hafta bir Milletvekilinin şehrin isim değişikliği için TBMMye vermiş olduğu kanun teklifi de bu yönde bir girişimdir. Tarih boyunca hiç kullanılmamış olan Erzerom” isminin ne maksatla gündeme taşındığı herkesçe malumdur. Erzurum halkı tarafından ciddiye alınmayan ve kabul görmeyen bu teklife gerekli cevabın TBMMde Sayın Milletvekillerince verileceğine dair şüphemiz bulunmamaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bu şehir ve insanların hassasiyetleri üzerinden siyaset yapmak kimseye fayda sağlamayacaktır. Erzurum halkı dün olduğu gibi bugün de milli birlik ve beraberlik ruhu ile bir arada kardeşçe yaşamaktadır, yarınlarda da yaşamaya devam edecektir.”

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2013 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memduh Doğan 2013-11-10 06:28:20

"İmanın şartı altı,islâmın beştir.
İtin hayali ya kemiktir,ya leştir."
Hiç bir siyasi düşünce,aziz milletimi kutsal vatanımız hakkında test etmeye yeltenmesin.Aziz vatanımız da yaşam, şekil ve şartlarla sabittir.Hayatından ve milletimden rahatsız olan değişkenler duygu ve düşüncelerini degiştirmelidir.Bu arada unutmayalım;"ERZURUM KİLİDİ MÜLKÜ İSLÂMIN" Köpeklerin kemireceği bir kemik değildir.Tarihimiz bunun misâlleri ile doludur.