İPTAL EDİLEN ORGANİZASYON MECLİSİ DE KARIŞTIRDI

Erzurum İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirilen oturumda, Spor Bakanı Suat Kılıç ve ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edilen Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayaklı Atlama Kıta Şampiyonası tartışma konusu oldu.

14 Kasım 2012 Çarşamba 10:44
 İPTAL EDİLEN ORGANİZASYON MECLİSİ DE KARIŞTIRDI
Muhiddin YAZICIOĞLU haberi...

Ödenek yetersizliği dolayısıyla iptal edilen Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayaklı Atlama Kıta Şampiyonası tartışması İl Genel Meclisi’ne sıçradı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın para sıkıntısı dolayısıyla kamuoyuna açıkladığı ve ardından “Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Erzurum’a olan tavrı” şeklinde yorumlara neden olan iki önemli konuyu bu kez İl Genel Meclis üyeleri tartıştı. MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Bağaçlı, Spor Komisyonu bütçesi görüşmelerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a kamuoyunun gündemindeki soruyu yöneltti. Bağaçlı’nın “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Erzurum’a soğuk baktığı ve bu yönde bir tavır sergilediği söyleniyor. Bunun doğrulu var mı?” şeklindeki sorusuna Çintimar, şu yanıtı verdi:
“İlimize gelmeyen Bakanın ilimizle bir sorunu var diyemeyiz.  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, haftanın 2 günü Akdeniz Oyunları için Mersin’e gidiyor. Bakanımızın Erzurum’a küsmesi gibi bir düşüncesi olmaz.” Çintimar’ın açıklaması üzerine bu kez İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu, söz aldı. Bayramoğlu, herkesin merakla beklediği soruyu yöneltti Çintimar’a... Bayramoğlu’nun “Ulusal basında Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık 1 milyon bulunamadığından Erzurum’da yapılması planlanan Dünya Kayak Yarışması’nın iptal edildiği söyledi. Nedir bu durum? Gerçekten ödenek mi yokmuş” sorusu üzerine Çintimar, “Şuan bütün federasyonların olimpiyatlardan sonra seçimleri var.  Bu seçimler çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı federasyonlara parayı seçim için harcamamalarını söyledi. Bundan dolayı da kayak federasyonu böyle bir politika izlemiş olabilir. İşin tam aslını bilmiyorum. Ama önümüzdeki yıl için bir talepte bulunduğunu biliyorum” diye yanıt verdi.
 
Spor bütçesi masaya yatırıldı
Erzurum İl Genel Meclisi 2013 yılı bütçe görüşmelerinde 2012’nin bütçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için ayrılan ödenekler masaya yatırıldı. Oturuma katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Bülent Taşkesenligil’in başkanlığındaki meclise Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Raporu okuyan Komisyon Başkan Yardımcısı Yavuz Karabudak, “2012 yılı İl Özel İdaresi bütçesinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne toplam 2 milyon 203 bin lira ödenek ayrıldı. Bu bütçenin 60 bini gençlik merkezine, 150 bini gençlik merkezinin kira giderlerine, 915 bini Çat ilçesindeki spor salonu yapımına, 875 bini Karayazı spor salonu yapımına harcandı” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da,  Çat ve Karayazı ilçelerindeki spor salonlarının hiçbir eksiği olmadığını söyledi. Cumhuriyet Caddesi’ndeki gençlik merkezinin kirasının ödendiğini anımsatan Çintimar,
Gölbaşı’ndaki gençlik merkezinin giderlerini ödendiğini ve futbol sahasının çimleri için kum, tohum ve gübre serebilen makinenin alındığını ifade etti.
 
Ceza aldı, tatlı ile affedildi
Spor Komisyonu bütçe görüşmelerinde Erzurum İl Genel Meclisi üyelerine baklava ikram edildi. Tatlı dopingi olarak nitelendirilen söz konusu ikramdan ötürü mutlu olduklarını belirten üyeler söz konusu jeste teşekkür ettiler. Erzurum İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil tarafından tatlı ile cezalandırılan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Reis Tanas, “Başkanımız böyle öngörmüş. Bizde cezamızı çektik. Tüm üyelerimize afiyet olsun” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.