İNTERNETTE GÖRDÜ YAPTI

Erzurum’un Oltu ilçesinde Emrah Gözütok, internette gördüğü ağaç biçme makinesini hayal edip kendi imkanlarıyla yaptı.

14 Kasım 2012 Çarşamba 10:55
İNTERNETTE GÖRDÜ YAPTI
15 yıldır Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi'nde doğramacılık yapan Emrah Gözütok, internette gördüğü makineyi almak istedi, fakat makinenin maddi boyutuna gücü yetmeyince makineyi kendi imkanları ile imal etmeye karar verdi. Gözütok'un esnaf arkadaşlarından aldığı destekle yaptığı hızar makinesi, Oltu sanayi sitesinin gözdesi oldu. Büyük hızar makinelerinden daha iyi biçtiğini ve tomruklarda hiç zayiat vermediğini dile getirdi. Gözütok, makineye ilave olarak su deposu da yerleştirdiğini ve bu sayede kesimlerde çok daha kolaylık sağlayabildiğini dile getirdi.

Bir metre tomruğu bile kolaylıkla biçtiğini belirten 31 yaşında evli bir çocuk babası olan Gözütok, bu makine sayesinde işlerinin daha çok arttığını belirtti.

Hızar makinesine övgüler yağdıran doğrama ustalarından Celil Pala ve Aziz Sevinç, makinenin en güzel özelliğinin seyyar olması olduğunu belirterek, “İstediğin yere götürerek orada ağaç biçebiliyorsun. Elektrik ve benzinle çalışan hızar makinesinin her doğramacının sahip olması gereken bir alet” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 10:59
Anahtar Kelimeler:
İNTERNETTE GÖRDÜ YAPTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.