İl Seçim Kurulu’nun ‘olur’ dediğine YSK ‘olmaz’ dedi!

İl Seçim Kurulu’nun ‘olur’ dediğine YSK ‘olmaz’ dedi’!

admin
admin
14 Mayıs 2019 Salı 18:03
İl Seçim Kurulu’nun ‘olur’ dediğine YSK ‘olmaz’ dedi!

Vedat REFAYELİ

Binali Çelik, 20 yıldır Pasinler ilçesine bağlı Karavelet köyünün muhtarıydı. 31 Mart seçimlerinde yeniden aday oldu ancak muhtarlığı 1 oyla rakibi Harun Doğru’ya kaptırdı.

Harun Doğru’nun 44, kendisinin de 43 oy aldığı bu seçimde seçilen muhtarın ihtiyar heyetinde yeralan bazı isimlerin seçim sandığında görevli olması onun için kaybettiği bu seçimin iptali gerekçesiydi. Binali Çelik de öyle yaptı ve kazanan adayın ihtiyar heyetindeki 2 kişinin seçim sandığında görev aldığını belgeleriyle İl Seçim Kuruluna bildirdi, şikayette bulundu.

İl Seçim Kurulu da Hakim Emine Kahraman başkanlığında toplandı, seçimin iptalinin gerekliliğine ve seçimin yenilenmesine karar verdi. Ancak ne olduysa ondan sonra oldu, Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu’nun bu kararını uygun bulmadı, hem Binali Çelik’in itirazını reddetti hem de İl Seçim Kurulu’nun bu kararını ‘’yok’’ saydı, aksi tavır koydu.

Böylelikle son günlerde İstanbul kararı ile tartışmaların odağı haline gelen YSK, bir çelişkili kararı ile de yine gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karavelet’te ki seçim kararını da gerekçe göstererek Meclis Grup toplantında dile getirmekte gecikmedi ve ortada tam bir hukuksuzluk olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun da desteğini arkasına alan Karavelet Muhtar adayı Binali Çelik, şimdi gelişmeleri izlemek üzere beklemeye geçti.. Kendisinin MHP’li seçmen olmasına rağmen CHP’nin avukatlarının da bu konuda yanında olduğu bilgisini veren muhtar adayı Çelik ile konuştum, bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSeçim Kurulu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.