HUZURLARINIZDA ŞEBELEBETTİN PAŞA

Erzurum Şehir Tiyatrosu kapılarını ‘Şebelebettin Paşa’ ile açıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile hazırlanan oyun aile içinde geçen olayları anlatıyor.

18 Aralık 2012 Salı 09:42
HUZURLARINIZDA ŞEBELEBETTİN PAŞA

Nurullah PALA'nın haberi
Erzurum Şehir Tiyatrosu (EŞT) Çarşamba günü “Şebelebettin Paşa” adlı oyunla kapılarını açarken, yeni sezon için ‘Ve Perde’ diyor. Yönetmenliğini Erzurum’un sevilen tiyatrocularından Cumhur Seval ile Semih Yetimoğlu’nun yaptığı, Sahne Amirliğini ise Akın Öksüz’ün üstlendiği “Şebelebettin Paşa” hem izleyiciyi kahkahaya boğacak. Hem de düşündürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile hazırlanan oyunda, aile içinde yaşanan olaylar sahnelenecek. Oyunun yönetmenleri Cumhur Seval ile Semih Yetimoğlu, oyunun bir aile içinde geçen olayları konu edindiğine işaret ederek,  Aile içinde var olması gereken sevgi saygı, aile içi iletimlerin oyunun ana temasını oluşturduğunu ve önemli mesaj verdiğini açıkladı.

BİR HAFTA ERZURUM TİYATROYA DOYACAK
EŞT tarafından sahneye koyulacak olan ‘Şebelebettin Paşa’ bir hafta süreyle Sağlık Bakanlığı Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü’nün  Çat yolu üzerindeki Çok Amaçlı Eğitim Salonu’nda sahnelenecek. Oyunda 12 kişilik bir ekip görev yapacak. 19 Aralıkta başlayacak oyun, 23 Aralık tarihine kadar sürecek. Oyunun seansları ise 15.00 ve 19.30 olarak açıklandı. ‘Şebelebettin Paşa’ Ocak ayı itibari ile de 40’de sahneye koyulacak ve EŞT turneye çıkacak. Erzurum Şehir Tiyatrosu ekibi bugünlerde ise harıl harıl Çarşamba günkü oyun için prova yapıyor.

TEYO DA OYUNDA VAR
EŞT tarafından sahnelenecek olan oyunda ayrıca Teyo pehlivanda olacak. Şu anda oyun için son provalarını Sağlık İl Müdürlüğü’nün Çok Amaçlı Eğitim Salonu’nda yapan EŞT ekibi, oyun için son hazırlıklarını yapıyor. Erzurum Şehir Tiyatrosu’nun deneyimli yönetmenleri Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile hazırlanan oyunda “Teyo Pehlivan” tiplemesinin de yer alacağını belirterek, şimdiden tüm tiyatro severleri Sağlık İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu’ndaki Tiyatro Şölenine davet ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2012 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.