HURDACILAR, ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım seferberliği, “hurdacılar sitesi” ile devam ediyor. Şehir merkezinde hurdacılık yapan esnaf, hayata geçirilecek olan projeyle şehir dışına taşınacak

17 Mart 2012 Cumartesi 12:09
HURDACILAR, ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki hurdacıları bir çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Hurdacılık iş kolunda faaliyet gösteren esnaf, Güney Çevre Yolu üzerinde hayata geçirilecek olan ‘Hurdacılar Sitesi’ projesiyle, şehir merkezinin dışına taşınacak.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da çeşitli iş ve meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf için başlattıkları yatırım seferberliğinin, ‘Hurdacılar Sitesi’ ile devam ettiğini söyledi. Erzurum’da yük ve kargo taşımacılığı sektörü için ‘Nakliyeciler Sitesi Kamyon ve Tır Parkı’ projesini devreye soktuklarını hatırlatan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz sezonunda da Hurdacılar Sitesi’ni hizmete sunacağını bildirdi.

HURDACILIK İŞ KOLUNDA FAALİYET GÖSTEREN ESNAF, ŞEHİR MERKEZİ DIŞINA TAŞINACAK
Başkan Küçükler, şehir merkezinde dağınık halde faaliyet gösteren hurdacıların, Erzurum şartlarında önemli sayılabilecek büyüklükte bir ticaret hacmine sahip olduklarına dikkati çekerek, bu meslek kolunun güçlendirilmesi kadar, faaliyet gösterdikleri ortam ve mekânların da büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Modern şehircilik bağlamında hurdacılık iş koluyla ilgili en doğru yaklaşımın, söz konusu sektörde faaliyet gösteren esnafı tek çatı altında ve şehir merkezi dışında konuşlandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki adımı ise, Güney Çevre Yolu üzerinde attıklarını ifade etti. 20 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Hurdacılar Sitesi’nin yapımına geçtiğimiz yıl başlandığını ve kısa bir sürede tamamlanarak bu yaz sezonunda Erzurum’un hizmetine sunulacağını belirten Küçükler, “Site tamamlandıktan sonra hurdacılık yapan esnafımız, her türlü ihtiyaçlarının düşünülerek tasarlandığı bir kompleks içerisinde hep bir arada olacak.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YATIRIMLARI, GÜNEŞ ÇEVRE YOLU’NU CANLANDIRACAK
Hurdacılar Sitesi’nin, en geç kasım ayı sonunda tamamlanarak, hurdacılık iş kolunun hizmetine sunulmuş olacağını ifade eden Başkan Küçükler, söz konusu yatırımın, Güney Çevre Yolu’nu da hareketlendireceğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Güney çevre Yolu üzerinde Sebze Hali bulunuyor. Sebze Hali’nin hemen yanında Nakliyeciler Sitesi, Kamyon ve Tır Parkımız yine bu sezonda hizmete girecek. Hurdacılar Sitesi’ni de bu noktada konuşlandırarak, yatırımlarımızın bulunduğu bu bölgeye ticari manada bir hareketlilik kazandırmış olacağız.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 17.03.2012 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.