HER HAİN SALDIRI YAVİLİLERİN, ACISINA ACI KATIYOR

Son zamanlarda artan hain terör saldırılarına Türkiye’nin dört bir yanından tepki gelirken Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde her şehit haberi üzerine acılara acı katılıyor.

26 Eylül 2012 Çarşamba 11:08
HER HAİN SALDIRI YAVİLİLERİN, ACISINA ACI KATIYOR
25 Ekim 1993 tarihinde hain terör saldırısı sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiği 50 civarında da insanın yaralandığı Yavi’de, o günün izleri aradan yaklaşık 19 yıl geçmesine rağmen silinmiyor. Son zamanlarda her sabah uyandıklarında televizyonlardan şehit haberlerini duyduklarını belirten belde sakinleri, teröre öfke kusuyor.
Bölücü zihniyetin hiçbir zaman kötü emellerine ulaşamayacağını kaydeden belde sakinleri, Türkiye’nin huzurunu kaçıran bölücü terör örgütüne ‘dur’ denmesini istediler.

“YAVİ KATLİAMI”
25 Ekim 1993 günü saat 19.30 sıralarında yaşları 20-25 arasında değişen ve gasp ettikleri kamyonetle Yavi'ye gelen PKK'lı grup televizyon haberlerini seyretmek için kahvehanede toplanan insanlara yaylım ateşi açtı. Saldırıda 38 kişi öldü, 50 civarında kişi yaralandı. Katliamdan kurtulan Necmi Köse ve Köksal Aktaş; köye jandarma geldiğini ve kimlik kontrolü yapılacağının söylendiğini ve dışarı çıktıklarını, daha sonra jandarma kılığındaki PKK'lıların üzerlerine ateş açmaya başladığını belirtti. Abdullah Duman ve Recep Dursunoğlu'na göre ise, kamyonla gelen asker kıyafetli 4 kişi kahvehaneye geldi ve vatandaşlar onlara çay ikram etti. Bu 4 kişi daha sonra köydeki diğer gençleri de kahveye çağrılmasını istedi. Onların da gelmesinin ardından "Biz PKK'lıyız, burası da Kürdistan toprakları" diyerek yaylım ateşi açtılar ve olay yerini terk ettiler. Katliam kurbanlarının cenazelerin kaldırılmasından sonra meydanda toplanan halk "Orduya güvenmiyoruz, silah verin biz kendimizi koruyacağız.", "Hükümet istifa" ve "PKK'ya ölüm" sloganları atarak protestoda bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 26.09.2012 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.