HAVUZBAŞI KENT MEYDANI İÇİN ENGEL KALMADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi Müdürlüğü’nce kullanılan binanın yıkımına başladı. Yıkımın tamamlanmasının ardından yeni sezonla birlikte Havuzbaşı Kent Meydanı için düğmeye basılacak.

24 Aralık 2012 Pazartesi 17:51
 HAVUZBAŞI KENT MEYDANI İÇİN ENGEL KALMADI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ek süre talepleri doğrultusunda yıkımını birkaç kez ertelediği Havuzbaşı’ndaki Kültür Merkezi Müdürlüğü binası için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, bir süre önce tahliye edilen binadaki yıkım çalışmalarına başlarken, yıkımın ardından Havuzbaşı Kent Meydanı’nın yapım hazırlıklarına start verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Havuzbaşı’nda Erzurum için son derece şık ve modern bir kent meydanı tasarladıklarını anımsatarak, “Bu bölgede Halk Eğitim Merkezi’ne ait binayla hemen yanındaki çay bahçesinin yıkımını zaten yapmıştık. Kültür Merkezi Müdürlüğü’ne aitken kamulaştırarak devraldığımız binanın yıkımını ise, bizden istenen ek süre doğrultusunda birkaç kez ertelemiştik. Bina içerisinde sanatsal değeri yüksek tablolar vardı, protokol gereği bu eserlerin Ankara’ya nakledilmesi gerekiyordu. Süreç tamamlandı ve bina tahliye edildi. Ekiplerimiz bugün itibariyle yıkıma başladı” dedi.


BAŞKAN KÜÇÜKLER: ŞEHİR MERKEZİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK…

Yıkımın tamamlanmasının ardından Havuzbaşı Kent Meydanı Projesi’nin hazırlıklarına başlayacaklarını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bu projemiz sayesinde şehir merkezimiz olan Havuzbaşı yepyeni bir çehreye kavuşmuş olacak. Modern bir çizgiyle tasarladığımız kent meydanımız, 2013 yılı ortasında Erzurum’un hizmetinde olacak” diye konuştu.

Öte yandan Kültür Merkezi Müdürlüğü binasında sergilenirken, yıkımdan dolayı Ankara’ya nakledilen yağlı boya tablolarla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Küçükler, “Bazı çevreler bu eserlerin Erzurum’a bir daha geri getirilemeyeceği görüşünü savunuyor. Buna kesinlikle katılmıyoruz. O eserler Erzurum’dan gönderildiği şekilde ambalajları bile açılmadan bekleyecek. Zamanı geldiğinde tabloların tamamını eksiksiz bir biçimde getirecek ve yeniden Erzurum’a kazandıracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.12.2012 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.