HASAN EL BENNA ERZURUM DA ANILACAK

Şehit Hasan El Benna, Erzurum’da düzenlenecek törenle anılacak.

16 Mart 2012 Cuma 10:33
HASAN EL BENNA ERZURUM DA ANILACAK
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde 22 Mart tarihinde düzenlenecek “Ebedi Gençlik Yolunda Hasan El Benna” konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Mustafa Ağırman katılacak.
Genç Dergi, Genç Gönüllüler Sivil Toplum Örgütü ve Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Ur dergisi tarafından organize edilecek programda şehit Hasan El Benna Erzurum da ilk kez anılacak. 1949 da uğradığı bir suikast sonucu Mısır’da şehit edilen Hasan El Benna, ‘’Müslüman Kardeşler’’ örgütünün kurucularındandı.

HASAN EL BENNA KİMDİR?
Hasan El Benna 1928 yılında bir İngiliz kampında çalışan altı kişiyle birlikte İslam’ın ilkelerine geri dönüşü amaçlayan Müslüman Kardeşler'i kurdu. II. Dünya Savaşı başladığında çok sayıda öğrenci, devlet memuru ve işçi Müslüman Kardeşler'e üyeydi ve Örgüt Mısır toplumunun hemen bütün kesimlerini temsil eden bir önemli siyasi güç olmuştu.
Örgüt üyelerinin birçoğu hükümetin ulusal çıkarlara ihanet ettiği görüşündeydi; Hasan el-Benna ise bir süre daha hükümeti destekleme taktiğine bağlı kalmaya çalıştı. Ama gerek kendisi, gerekse örgüt üyeleri yönetim açısından tehlikeli olmaya başlamıştı. Savaşı izleyen kargaşa ortamında el-Benna'nın sözünü geçiremediği örgüt üyelerinin adları, başta Başbakan en-Nukraşi'nin öldürülmesi olmak üzere bir dizi suikast olayına karıştı. Hasan el-Benna Şubat 1949'da uğradığı suikast sonucunda Kahire'de öldürüldü.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2012 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.