GÖLBAŞI'NDA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Erzurum’da harabe bir binanın duvarının göçmesiyle oyun oynayan 4 çocuk enkaz altında kaldı. 5 ila 7 yaşlarındaki 4 çocuktan 1’i hastanede hayatını kaybetti, 2’si ağır yaralandı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bir çocuk ise taburcu edildi.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 21:50
GÖLBAŞI'NDA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
Olay bugün saat 20.30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Gölbaşı semtinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, harabe gecekondu evin içerisinde oyun oynayan yaşları 5 ila 7 arasında değişen Serpil Coşkun, Berin Çakıroğlu, Büşra Demir ve Sılanur Kaysı, duvarın göçmesiyle enkaz altında kaldılar. Çocuklar mahalle sakinlerinin yardımıyla enkaz altından çıkarılarak hastanelere kaldırıldılar. Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi'nden, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Serpil Coşkun (7) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Durumu ağır olan ve hayati tehlikeleri devam eden Berin Çakıroğlu (6) ve Büşra Demir (5), yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Sılanur Kaysı (7) ise ambulansta sinir krizi geçirdi. Sılanur Kaysı tedavisinin ardından taburcu edildi.



MAHALLE SAKİNLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEDİ

Gölbaşı semtinde yıkık ve harabe binaların enkaz yığınına dönüştüğünü ve özellikle çocuklar için çok büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından semtin kentsel dönüşüm kapsamına alınması talebinde bulundular.

Harabe binaların uyuşturucu kullanan gençler için mekan haline geldiğini, hafif bir yağmurda göçüklerin meydana geldiğini dile getiren vatandaşlar, “4 çocuk yıkılan duvarın altında kaldı. Buralar ölüm saçıyor. Çocuklarımızın can güvenliği tehlikede. Bir an önce yetkililer buraları Kentsel Dönüşüme sokup tamamen yıkmalılar” dediler.

Öte yandan polis olay yerinde incelemede bulunarak tahkikat başlattı.


Editör

Son Güncelleme: 30.07.2014 21:52
Anahtar Kelimeler:
ErzurumYakutiyeGölbaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.