GÖÇMEN VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Erzurum polisi tarafından "Göçmen Kaçakçılığı ve Sigara Kaçakçılığı" suçlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Pakistan uyruklu 11 göçmen ve 101 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

07 Haziran 2011 Salı 15:32
GÖÇMEN VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince (KOM) ülkeye kaçak yollarla giren göçmenlerin Erzurum güzergahını kullanarak Avrupa ülkelerine gidecekleri yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine, il genelinde çeşitli bölgelerde şüpheli araçlar üzerinde uygulama yapıldı. Akşam saat 23.40 sıralarında sürücülüğünü Y.G. isimli şahsın yaptığı ve M.Y. isimli şahsın muavinliğini yaptığı Iğdır'dan gelen bir otobüste yapılan aramada; Afganistan ve Pakistan uyruklu 11 kişi yakalandı. Olayla ilgili olarak "Göçmen Kaçakçılığı ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan yasal işlem yapıldı.
Polis ekipleri ayrıca H.G. ve H.E. isimli şahısların bulunduğu araçtan 13 bin 420 paket kaçak sigara, aynı gün A.K. ve M.D. isimli şahısların bulunduğu araçtan değişik markalarda 88 bin 460 paket kaçak sigara olmak üzere iki ayrı olayda toplam 101 bin 880 paket kaçak sigara ele geçirdi.
"Göçmen Kaçakçılığı, Resmi Belgede Sahtecilik ve Sigara Kaçakçılığı" suçlarına yönelik olarak toplam 17 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.