GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNDEN, ÇÖKEN ATLAMA KULELERİNE İNCELEME

Türkiye’de tek olan Erzurum’daki atlama kulelerinde yaşanan göçük olayının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan soruşturma kapsamında bakanlık müfettişleri Göçen atlama kulelerinde incelemede bulundu.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 17:13
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNDEN, ÇÖKEN ATLAMA KULELERİNE İNCELEME
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum'da bulunan kayakla atlama kulelerinin önündeki pistlerde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturma başlattı. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla konunun incelenmesi amacıyla 3 müfettiş ile aralarında bir jeoloji mühendisinin yer aldığı 4 kişilik teknik ekip, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Tesisler Daire Başkanı Salih Kablan, Erzurum’a gelerek AFAD temsilcileri, kulelerin yapımını üstlenen müteahhit firma yetkilileri ile birlikte enkaz bölgesinde incelemede bulundu.

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, gerekli incelemenin tamamlanmasının ardından açıklama yapılacağını belirtti.



“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ERZURUM'DAKİ ÇÖKME İLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzurum'da bulunan kayakla atlama kulelerinin önündeki pistlerde meydana gelen göçük ile ilgili inceleme başlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan Atlama Kuleleri'nde meydana gelen olayda toprak kaymasından dolayı taşıyıcı pabuçlarda ve tüm kulelerin iniş rampalarında hasarlar meydana gelmiştir. Göçük haberinin ardından Bakanlığımız bünyesinde bir ekip oluşturulmuştur. Aralarında Gazi Üniversitesi'nden bir profesör, üç müfettiş, daire başkanı ve teknik elemanların da bulunduğu heyet, Erzurum'da çalışmalarına başlayacak ve yapılan çalışmaların ardından kamuoyu en hızlı ve en doğru şekilde bilgilendirilecektir."



VALİ ALTIPARMAK İNCELEMELERDE BULUNDU

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak zemin kayması sonucu hasar gören atlama kulelerinde incelemelerde bulundu.

Bazı temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Ankara’ya giden ve akşam saatlerinde havayoluyla Erzurum’a dönen Vali Altıparmak ayağının tozuyla atlama kulelerine geçti. Burada incelemelerde bulunan Vali Altıparmak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan ve teknik elemanlardan bilgi aldı. Erzurum’un simgesi olan kulelerde meydana gelen kayma sonucu ortaya çıkan tablonun üzücü olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, hareketliliğin önceden fark edilerek faaliyetlerin durdurulduğunu ve sporcuların tahliye edildiğini ifade etti. Can kaybı olmamasının teselli olduğunu belirten Vali Altıparmak bundan sonraki süreçte ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi. Beraberindekilerle birlikte kayma olan bölgede incelemelerde bulunan Vali Altıparmak daha sonra buradan ayrıldı.

Öte yandan, Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan kayakla atlama kulelerinin toprak kayması sonucu kullanılamaz hale gelmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu.

Editör

Son Güncelleme: 16.07.2014 17:14
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAtlama Kuleleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.