GAZİLER ARASINDA AYRICALIK OLMAZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci ve Kıbrıs Gazileri, Kıbrıs Barış Harekâtı 40'ıncı yılı münasebetiyle yaptıkları açıklamada, ilgisizlikten yakındı.

20 Temmuz 2014 Pazar 13:27
GAZİLER ARASINDA AYRICALIK OLMAZ
Terör gazilerine verilen değerin Kıbrıs Gazilerine verilmediğini dövizlerle dile getiren gaziler, aradaki farkın giderilmesini istediler. 

‘Ayşe tatile çıktı' parolasıyla başlatılan ve Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı 40'ıncı yılı yurt genelinde törenlerle kutlanıyor.

20 Temmuz 1974’ de başlatılan hakeretin 40. yılı münasebetiyle bir açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Türk Ordusu’nun Kıbrıs Türk’üne yapılan bir katliama dur dediğini söyledi. Kıbrıs’ı ilhak etmek isteyen Yunanistan’ın Enosis hayallarerinin Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömdüğünü ifade eden Mesci, Kıbrıs’ı 1878 yılında İngilizlere terk etmesiyle başlayan esaret 20 Temmuz 1974’de Mehmetçik’in süngüsüyle sone ermiştir. Ada 40 yıldır barış ve huzur içinde yaşamaktadır. Bugün Kıbrıs Türk’ü kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE SADECE TERÖR GAZİLERİ Mİ VAR?

Kıbrıs ve Kore gazilirine üvey evlat muamelesi yapıldığına dikkat çeken Başkan Mesci ve gaziler, açtıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

“Türkiye’de sadece terör gazileri mi var? Kore ve Kıbrıs Gazileri unutuldu mu?, Terör Gazileri ne ise Kıbrıs Gazileri de aynı olmalı, Kıbrıs gazi çocuklarımıza da iş, Gazilere ayrıcalık olmaz” şeklinde dövizler taşıyan gaziler ayrımcığın giderilmesini istedi.

Türkiye’de sadece terör gazilerinin görüldüğüne dikkat çeken Mesci, “1974 yılında kahraman gazilerimiz canları pahasına bu vatan toprağını almıştır. Şimde bizler hükümetimizden Kıbrıs Gazi çocuklarına da iş istihdamı sağlanmasını istiyoruz. Şeref ayıklarına yapılan haksızlık giderilmeli, faizsiz kredinin Kıbrıs gazilerininde yaralanmasını talep ediyoruz. Gazilerde ayrıcalık olmaz. Terör gazisi ne ise Kıbrıs gazisi de aynı olmalıdır. Bu duygularla şehit düşen arkadaşlarımıza Allahtan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık diliyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.07.2014 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.