EVLERDE ÇÖKME VE ÇATLAMALAR MEYDANA GELDİ

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, kanalizasyon sularının zarar verdiği üç evde çatlamalar ve zeminde çökmeler meydana geldi. Tedbir olarak evleri boşaltan vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirdi.

28 Haziran 2013 Cuma 13:35
EVLERDE ÇÖKME VE ÇATLAMALAR MEYDANA GELDİ
Erzurum Kalesi'nin tam arkasında bulunan Mirza Mehmet Mahallesi, Çeşme Sokak'taki üç gecekondu tarzı ev, kanalizasyon sularından etkilendi. Suların zeminden sızması üzerine evlerin tabanlarında çökmeler oluştu. Zeminin çöktüğünü ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu fark eden aileler ise korkuya kapıldı. Durumun ilgili yetkililere bildirilmesi üzerine belediye ekipleri gelerek, iş makineleriyle evlerin zeminlerine kum takviyesi yapıp, çökmeye engel olmaya çalıştı.

İki gündür çökme tehlikesi nedeniyle korku içerisinde olduklarını ve geceyi dışarıda sabahladıklarını belirten ailelerden 4 çocuk annesi Saime Sayak (40), "Evim iki odalı, bir odanın duvarları yıkılınca ben de diğer odaya bütün eşyalarımı doldurdum. Bize kalacak yer olmayınca dışarıda yatıyoruz. 4 çocukla dışarıda kaldık kaç gündür. Doğru düzgün yemek yiyemiyoruz. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorum. Bazı eşyalarımı da dışarıya çıkardım çünkü duvarlar yıkıldı, çatladı. Korkuyoruz, evin içinde oturamıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Duvarlar yıkıldığı zaman evin içinden kaçarak canımızı zor kurtardık" dedi.

Evleri çökme tehlikesinde bulunan üç aile, yetkililerden yardım istedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.06.2013 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.