ESKİ MEZUNLAR KEP GİYMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

Kuruluşunun 55`inci yılını kutlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, "Mezunlar Erzurum`da" buluşmasıyla dünyanın yaş ortalaması en yüksek mezuniyet törenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

28 Mayıs 2012 Pazartesi 14:50
ESKİ MEZUNLAR KEP GİYMEK İÇİN GÜN SAYIYOR
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Atatürk Üniversitesi Mezunlar Derneği (ERATÜN) işbirliğiyle 30 Haziran 2012`de mezun olduğu dönemde kep töreni heyecanını yaşayamayan eski mezunlar için Atatürk Üniversitesi kampusunda mezuniyet töreni düzenlenecek.
1957 yılından bu yana birçok bilim insanı, eğitimci, sağlık çalışanı, mühendis, avukat yetiştiren üniversitenin mezunları arasında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in yanı sıra 17 milletvekili, Trabzon, Ordu, Kırıkkale, Şanlıurfa gibi birçok il ve ilçe belediye başkanı, bürokrat ve 22 üniversitenin rektörü de yer alıyor.

"200 BİNDEN FAZLA MEZUNUMUZ VAR"
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Mezunlar Derneği (ERATÜN) Başkanı Fatih Şener, "Üniversitemizin bugün itibariyle mezun sayısı 200 bini aşmış durumdadır. Ülkemizin gelişiminde izi olan önemli mezunlarımız var. Bugün var olan yaklaşık 160 üniversiteden 22`sinin rektörü Atatürk Üniversitesi mezunudur" dedi.
Mezun olduğu dönemde kep töreni yapılmadığını ve kendisi gibi bu gururu yaşayamamış mezunlar adına son derece heyecanlı olduğunu belirten Şener, "Mezunlarımız yıllar sonra gördükleri üniversitelerinde bir yandan nostaljik duygular yaşarken diğer yandan üniversitemizin bugününü ve yaşanan gelişmeyi yerinde görerek gurur duyacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
30 Haziran`da Erzurum`a gelen mezunları birçok etkinlik bekliyor. Şehir merkezinde yapılacak kortej yürüyüşü, turistik geziler gibi etkinliklerin yanında, Atatürk Üniversitesi mezunu TRT sanatçıları da etkinlik kapsamında bir konser verecek. Ayrıca öğrencilik yıllarında olduğu gibi yurtta konaklama imkânı da mezunlara sunulacak.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2012 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.