ERZURUM'DAN TERÖRE LANET YAĞDI

Son günlerde yaşanan terör olaylarında 13 Mehmetcik ve 1 komiserin şehit olması Erzurum’da da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

17 Temmuz 2011 Pazar 19:22
ERZURUM'DAN TERÖRE LANET YAĞDI
FOTOĞRAFLAR : Cem BAKIRCI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin, Siirt'te de 1 komiserin şehit edilmesi üzerine Erzurum'da terörü telin yürüyüşü düzenlendi. Binlerce Erzurumlunun katıldığı yürüyüşte bölücü terör örgütüne lanet okundu.
İstasyon Meydanı'nda toplanan binlerce Erzurumlu, burada İstiklal Marşı okuyarak harekete geçti. Ellerinde Türk bayrakları ile 50 Yıl Caddesi’nden Gez Mahallesi’ne ulaşan vatandaşlar, Hastaneler Caddesi’ni takip ederek Havuzbaşı’na geldi. Atatürk Anıtı önünde dev Türk Bayrağı açarak, İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nden yürüyerek Yakutiye Kent Meydanı’na geldi. Şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Erzurum uyuma, şehidine sahip çık', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan vatandaşlar, daha sonra Cemal Gürsel Caddesi’ndeki 100.Yıl Anıtı önüne geldi. Burada da şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, şehit askerlerin künyesinin okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar da evlerinin balkonundan göstericilere, bayrak sallayarak alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, “Türkün yıkılmayan kalesidir Erzurum” yazılı bir pankartı da taşıdılar. Yürüyüşçüler arasında yediden yetmişe değişik yaş gruplarından vatandaşlar da yer aldı.
 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.