ERZURUM’DAN KIBRIS’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ…

Aziziye Belediyesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti.

13 Mart 2012 Salı 09:16
ERZURUM’DAN KIBRIS’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ…
KKTC Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Dr. Mehmet Tancer, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ile birlikte belediyeye gelen Bakan Çavuşoğlu, Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun da katıldığı ziyarette konuk Bakan Nazım Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi mezunu olarak Erzurum Aziziye ile KKTC Tatlısu Belediyeleri arasında imzalanan kardeşlik protokolüne tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BİZ AYRILMAZ DOSTLARIZ
Yıllar önce Erzurum’da öğrenci olarak bulunduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Anavatanın her yerini olduğu gibi buraları da çok sevdik. Üniversitemizi burada okuduğumuz için daha çok mutlu olduk. Aradan geçen 25 yıllık sürede buralara gelemedik. Belediye başkanımız sayesinde Erzurum’u yeniden gelme fırsatı bulduk. Kıbrıs’ta Atatürk Üniversitesi mezunu olan, buranın kar’ını kışını görmüş ve memnuniyetini her zaman dile getiren Erzurum dostları var. Biz de bu yetkili makamlarda iken, Anadolu’nun güzel insanlarının yanında, Dadaşların da bize bu kadar yakın olduğunu bilen insanlar olarak bir köprü kurmak istedik. Fatih bey buna vesile oldu. Bu kültür köprüsüne tanıklık etmenin mutluluğun yaşıyorum. Biz kar görmek için buraya geleceğiz, siz deniz görmek için Kıbrıs’a geleceksiniz. Biz ayrılmaz dostlarız ve Anadolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ayrılmaz bir bütündür. Tarihe dayalı bağlarımız çok güçlüdür. Kıbrıs’ta yaşayan Türkler buraların çocuklarıdır. Anadolu bizim vatanımızdır. Bu vesile ile, kardeşliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu

YAVİLİOĞLU: GÖNÜLDEN KAYNAKLANAN BİRLİKTELİKLER DAİM OLSUN
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu da, “Kardeşlerimizi Erzurum’da görmekten büyük mutluluk ve gurur duyduk. Bir fiziki ülke tanımı, bir de bizim edebiyatımızda, gönül dünyamızda kurduğumuz ülke tanımı vardır. Edebiyat yazılarında gönül de bir ülke olarak tanımlanır. Gönül ülkesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında ortak bir dil, ortak bir iklim ve ortak bir değer vardır. Gönülden kaynaklanan bu birlikteliklerin tabi somut bir belgesi de olacak. Bizler hem faydaları paylaşacağız, aynı zamanda fırsatlardan da birbirimizi haberdar edeceğiz. Bizim elimizdeki imkanları kardeşlerimizle birlikte paylaştığımızda büyüyeceğine dair bir geleneğimiz var. Aziziye ve Tatlısu belediyelerimiz de ellerindeki imkanlarını daha da büyütecekler, daha iyi ilişkileri olacaktır. Tıpkı KKTC ile Türkiye arasında olduğu gibi. Bunlar çok somut örneklerdir ve değerli ilişkilerdir. Bunların büyümesinde, arttırılmasında büyük fayda var. Sizleri Erzurum’da görmekten dolayı mutlu oldum. Fatih bey bunu Erzurum’da gerçekleştirecek en önemli isimlerden birisidir, doğru adrestir. Bu organizasyondan dolayı da kendisini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ORÇAN: BİZİM KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise, Erzurum’da bir kardeş belediyelerinin olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bizim için çok anlamlı ve güzel bir gün. Bu organizasyonla ilgili bize teklif geldiğinde seve seve kabul edeceğimizi söyledik. Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında Türkiye’deki değişik bölgelerdeki belediyelerle ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Türk Cumhuriyetlerinden de kardeş belediyelerimiz var. Buna çok özel bir önem veriyoruz. Gerek tarihten gelen kültürel bağlarımızı ve gerekse aynı milletin soyundan gelen insanlar olarak, bu bağlarımızı güçlü tutmak ve birlik içinde olmamız gerekiyor. Türklere has olan en güzel misafirperverlikle ağırlanıyoruz. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sizleri de Kıbrıs’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağım. Eylül ayında sizi Kıbrıs’ta ağırlamak isteriz. Orada bir Erzurum gecesi yapmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

CENGİZ: KURDUĞUMUZ GÖNÜL KÖPRÜSÜ HAYIRLI OLSUN
Konuklarını Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni biz ayrı görmüyoruz. Et ve tırnak gibiyiz. Bunun ötesinde Atatürk Üniversitesi’nden mezun olup da yavru vatanda bakanlık, milletvekilliği ve müsteşarlık gibi önemli görevlerde bulunmanız ve aynı zamanda Erzurumla bir köprü kurma girişiminiz memnuniyet vericidir. Tatlısu Belediyesi ile imzaladığımız kardeşlik protokolü de bunun somut göstergesidir. Bu anlamda ilişkileri daha sık bir şekilde geliştireceğiz. Kardeşlik protokolü ile kurduğumuz bu gönül köprüsünün ilçemize, şehrimize, ülkemize ve yavru vatana hayırlı olmasını diliyorum.”

ANLAMLI HEDİYELER
Başkan Cengiz, konuklarına Oltu taşı tesbih ile, işlemeli fincan takımı hediye etti.
Kıbrıslı Bakan Çavuşoğlu da, Başkan Cengiz’e el işlemesi bir tabloyla KKTC bayrağı hediye etti.
Öte yandan Kıbrıs’tan gelen misafirler Başkan Cengiz’e çeşitli hediyeler takdim ettiler.
Konuk heyet daha sonra KKTC bayrağıyla birlikte objektiflere poz verdi.
Başkan Cengiz’in makamında gerçekleşen ziyarette, Erzurumlu olan KKTC Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Kutluhan Yazıcı, Ak Parti Aziziye ilçe Başkanı Ahmet Gül de hazır bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2012 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.