Erzurum’dan "ezana saygısızlığa" tepki

Erzurum’da Diyanet-Sen İl Temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınları Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen kadın grupların, okunan ezana ıslık ve sloganlarla yaptıkları saygısızlığa basın açıklamaları ile tepki gösterdi.

admin
admin
12 Mart 2019 Salı 08:30
Erzurum’dan "ezana saygısızlığa" tepki

Erzurum Diyanet-Sen Temsilcisi Mükremin Kındığılı, Memur-Sen İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, ezana yapılan bu hakareti kesinlikle kabul etmediklerini ifade ederek, "Saygı ve kardeşlik düsturuyla hareket ederken toplumu kutuplaşmaya götüren bu tür girişimlerin, son zamanlarda İslam ve Müslümanlar üzerine oynanan oyunları göz önünde bulundurduğumuzda, maalesef bu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış durum olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

Kındığılı, yapılan bu hareketin toplumu kin, nefret ve düşmanlığa sevk ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve Müslümanlardan özür dilemeli ve haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır."

Bu eylemin inanç özgürlüğü içinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı vurgulayan Kındığılı, "Kamu barışını bozma amacıyla yapılan bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir. Türkiye her dinden ve inançtan insanların yaşadığı geniş bir mozaiktir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen ile Kamu-Sen İl temsilcileri ise Erzurum Lalapaşa Camisi'nde kılınan öğle namazından sonra basın toplantısı yaparak ezana yönelik saygısızlığı protesto etti.

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, "Taksim'de yapılan ezana saygısızlık iman dolu sineleri incitmiştir." vurgusu yaptı.

Gülli, ezanın istiklal ve namus anlamına geldiğini belirterek, "Türk İslam yurdu hiç ezansız olur mu? Ezana dil uzatanları kınıyoruz." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2019 00:46
Anahtar Kelimeler:
ErzurumEzana Saygısızlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.