ERZURUM’DA "RUH SAĞLIĞI GÜNLERİ”

Erzurum’da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Ruh Sağlığı Günleri” kapsamında Müftülük Konferans Salonunda “Kadına Yönelik Şiddeti Önleme” konulu sempozyum düzenlendi.

08 Ekim 2013 Salı 18:55
ERZURUM’DA
Sempozyumda fiziksel şiddet, sözlü-duygusal-psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet olmak üzere birçok alanda kadına yapılan şiddet hakkında bilgi verildi. Erzurum Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Erhan Dudu, Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Konukevi Müdiresi Şükran Göktaş ve Din Hizmet Görevlisi Hatice Öndeş kadına yönelik şiddet hakkında konuşma yaptı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Erzurum Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Erhan Dudu, “Kadınlara yönelik şiddet sadece kadını değil bütün toplumu etkilemektedir. Kadın ve erkek eşitliğinden ne kadar bahsedilse de aslında gerçekte böyle bir eşitlikten söz etmek pek mümkün değildir” şeklinde konuştu. 

Din Hizmet Görevlisi Hatice Öndeş ise Kadın ve İslam adlı sunumunda kadının İslam’daki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi. Kadının cahiliye dönemindeki ile İslamiyet sonrasındaki yerini kıyaslayarak İslam Dininin kadına ne kadar değer verdiğini ifade etti. Konuşmasına hadis-i şerif ve ayeti kelimelerden de örnek veren Öndeş, İslamiyet’le beraber kadının değerinin daha çok arttığını, kadınların erkeklere Allah’ın bir emaneti olduğunu ve bu yüzden daha çok kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Konukevi Müdiresi Şükran Göktaş ta katılımcılara kadına yönelik şiddetin doğurabileceği sonuçlar hakkında bilgi verdi.

Editör

Son Güncelleme: 08.10.2013 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Name Eşrefoğlu 2013-10-08 21:45:45

emeği geçenlere teşekkürler,