ERZURUM'DA “ENGELLİ EVİ VE TERAPİ MERKEZİ” AÇILDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “ SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi ile Engelli vatandaşlar için oluşturulan “Engelli Evi ve Terapi Merkezi” bugün yapılan açılış töreni ile engellilerin hizmetine sunuldu.

13 Aralık 2013 Cuma 17:42
ERZURUM'DA “ENGELLİ EVİ VE TERAPİ MERKEZİ” AÇILDI
SODES Hayat Birlikte Güzel” projesi kapsamında Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde yaklaşık 170 metre karelik bir alanda 6 odadan oluşan “Engelli Evi ve Terapi Merkezi” yoğun bir katılım ile hizmete girdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından davetliler tarafından gezilen “Engelli Evi ve Terapi Merkezi “ katılımcılardan tam not aldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu’nun girişimleri ile temelleri atılan, yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında hizmete açılan “Engelli Evi ve Terapi Merkezi” aynı zamanda Engelli Ailelerinin de umudu oldu.

Fizyoterapi aletleri, Kütüphane ve Bilgisayar sınıfının yer aldığı merkezde ayrıca kitap okuma bölümü , masa tenisi , satranç kursları ve Atlı terapi merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha etkin katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

“Engeli Evi ve Terapi Merkezi” açılış törenine Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ,Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Cezaevi Savcısı Mevlüt Yalçın, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ,Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nihat Dal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Gökçen, Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ile Koruma Kurulu Üyeleri, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli ve Engelli ve aileleri katıldı.

Açılış törenin ardından Atlı cafe de yapılan “Atlı Terapi” merkezini gezen davetliler burada bulunan midilli atlarına binerek ,yetkililerden bilgiler aldılar.

Program daha sonra davetlilere sunulan ikramın ardından sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2013 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.