Erzurum’da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni yapıldı

Erzurum'daki törende şehit oğlunun resmini gördüğü sırada duygulanarak gözyaşı döken anne Güler Kaya'yı, Vali Okay Memiş teskin etti.

admin
admin
17 Eylül 2020 Perşembe 18:43
Erzurum’da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni yapıldı

Erzurum'da şehit yakınları ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere verilmek üzere gönderilen 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' töreni Erzurum Valiliği konferans salonunda yapıldı.

Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında mesafeli bir oturma düzeni uygulanan törende Vali Okay Memiş, önce şehit ailelerine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı verdi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende Vali Memiş, şehit polis memuru Murat Yıldırım, Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Özdemir, Şehit Polis Memuru Kubilay Karaman, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Umut Öznütepe'ye madalya ve beratlarını verdi. Tören, gazi Jandarma Uzman Çavuş Ensar Güney ile Gazi Jandarma Uzman Çavuş Murat Karaman'a madalya ve beratının verilmesiyle sona erdi.

Törende, 2016'da Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen polis memuru Mustafa Karakaya'nın annesi Güler Kaya, oğlunun resmini gördüğü sırada duygulanarak gözyaşı döktü.

Vali Okay Memiş'in, yanına giderek teskin etmeye çalıştığı anne Kaya, salondakileri de duygulandırdı.

Ailelerle tek tek görüşen Vali Memiş, ardından 5 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevdi etti.

Vali Memiş, törende yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, terörle mücadelede 24 saat görevlerinin başında olduğunu anlattı.

Memiş, "Allah bizleri hem şehitlerimize hem gazilerimize mahcup etmesin. Onlara minnettarız. Yeniden Türk milletinin başı sağ olsun." diye konuştu.

Vali Memiş,“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 24 saat görevimizin başındayız. İşlerimizi de şehit ve gazilerimize mahcup olmamak için görevimizi layıkıyla yapmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Allah bizleri şehitlerimize ve gazilerimize mahcup etmesin. Onlara minnettarız.” diye konuştu.

Şehit annesi Güler Karakaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar geçse de acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek "Hem büyük bir acı hem de büyük bir onur yaşadım." ifadesini kullandı.

Baba Yahya Karakaya da şehit aileleri olarak her zaman "vatan sağ olsun" dediklerini ifade etti. Karakaya, "Bir oğlumuz vatan için şehit düştü. Şimdi diğer oğlum da 'vatan sağ olsun' diyerek polis olmak istiyor. Bizlere de bazıları sevinmesin diye bir köşede için için ağlamak düştü." dedi.

Vali Okay Memiş, protokol üyeleri törenin ardından şehit aileleri ve gaziler ile valilik merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.