ERZURUM VE VAN’DAN İSRAİL’E ÖFKE

Erzurum’da Lalapaşa Camii, Van’da ise Hz. Ömer Camii’nde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Gazze’ye saldıran İsrail’i protesto etti.

17 Kasım 2012 Cumartesi 12:27
ERZURUM VE VAN’DAN İSRAİL’E ÖFKE

Furkan NEHRİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı silahlı saldırı Erzurum ve Van’da düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Erzurum’da Anadolu Gençlik Derneği, Van’da ise Van Hak ve Özgürlükler Platformu’nun organize ettiği protestolarda İsrail’e öfke kusan kalabalık, Filistinli şehitler için dua etti. Van’da yapılan gösteriler sonunda ölen Filistililer için gıyabi cenaze namazı kılındı. Erzurum’da Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen protesto gösterisi Cuma namazı sonrası Lalapaşa Camii avlusunda yapıldı. Saldırıda hayatını kaybeden Hamas’ın öncü kadrosunda bulunan Ahmet Cebari’de dualarla anan gruba Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık ve partililer de destek verdi. Burada basın açıklamasında bulunan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, “Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız katliama girişti. Siyonist İsrail yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat’tan esinlenerek Bulut Sütununun adını kahpece saldırı sonucu Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas’ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve birçok sivil şehit edildi. Yapılan saldırıları lanetliyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının son bölümünde “Gazze şehitleri bizim şehidimizdir” diyen Taşdemir, “Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Gazze’nin şehitlerinin ümmetin şehitleri olduğunu, bizim şehitlerimiz olduğunu biliyoruz, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve şımarık İsrail’in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz”  diye konuştu.

 

Ölen Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kılındı
Van Hak ve Özgürlükler Platformu ( VAHÖP) üyeleri tarafından organize edilen ve Cuma namazını müteakiben Hz. Ömer Camisi’nin avlusunda toplanan kalabalık, Filistin ve Suriye’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Filistin ve tüm dünyada ölen Müslümanlar için dua edilip, İsrail ve ABD protesto edildi. Burada bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği üyesi Muhammet Vefa Çelebi, terör devleti İsrail’in yine Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi. Siyonist İsrail yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat’tan esinlenerek ‘bulut sütunu’ adını verdiği kahpece saldırı sonucunda Müslüman Filistin halkının seçilmiş temsilcisi Hamas'ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve birçok sivili şehit edildiğini ifade eden Çelebi, “İsrail; saldırılarına, yaptıkları zulme bile tahrif edilmiş Tevrat'a göre isimlendirmiştir. Fakat biz, bozulmayacak müjdesinin verildiği Kur’an-a inanan Müslümanlar olarak ve tek hak din olan İslam dininin mensuplarıyız. İslam dininin mensupları olarak gerekli dik duruşu sergileyemememiz, 1,5 milyarlık İslam alemi olarak tek yürek olamamamız, şu an Gazze'de İsrail'in yaptıkları zulümlerin en önemli cesaret kaynağıdır. Görünen o ki, İslam dünyasını imandan uzaklaştırmak için, dünyevileştirmek için, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyalık hesaplar yaparak yaşaması için, namaz kılan oruç tutan Müslüman köleler oluşturmak için Siyonistler bütün gayreti ile bütün imkanları ile 100 yıllık çalışmanın meyvesini şu an yaptıkları zulme Müslümanların sessiz kalması ve İslam dünyasının İslam birliğini kuramaması ile almış gibi gözüküyor. 100 yıl önce Çanakkale’de geçemediği imanı geçmek için bin yılda oyun oynasalar, unutmasınlar ki Allah nurunu tamamlayacaktır. 100 yıl önce Çanakkale nasıl ki ümmetin var olma yok olma savaşıydıysa ve nasıl ki tüm İslam alemi malıyla ve canıyla Çanakkale’de bir olduysa; bugün de ümmet Gazze'de bir olmak zorundadır ve tek yürek olacaktır inşallah. Fakat, artık şunun idrakine varmak zorundayız. Irak ve Afganistan'a saldıran Bush ile Gazze'de İsrail’e destek veren Obama arasında fark yoktur. Çünkü küfür tek millettir ve artık sununda idrakine varmak zorundayız ki Müslümanlar ancak ve ancak kardeştir. Bu kardeşlik bir olmayı, tek yürek olmayı, İslam birliğini kurmayı gerekli kılar. Gazze'de yapılan zulüm karşısında sesimizi çıkarmamız, saldırıları durdurur, erteletir. Ama kesinlikle bitirmez” dedi. Açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Editör

Son Güncelleme: 17.11.2012 12:33
Anahtar Kelimeler:
İsrail
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.