Erzurum Kudüs için ayakta

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Erzurum’da protesto edildi.

admin
admin
22 Temmuz 2017 Cumartesi 08:53
Erzurum Kudüs için ayakta

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun öncülüğündeki çeşitli STK'ların destek verdiği protesto, Lala Paşa Camiindeki Cuma namazının ardından gerçekleşti. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, “Katil İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.

Erzurum'da, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ESTKP) öncülüğünde, Yakutiye ilçesindeki Lalapaşa Camisi bahçesinde cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan ESTKP Başkanı Mustafa Güvenli, bütün dünyada Müslümanlara karşı planlı olarak zulüm, katliam ve zayıf bırakma faaliyetlerinin devam ettirildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’da 48 yıl sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamadığını dile getiren Güvenli, "İşgalci ve lanetli İsrail devleti ilk kıblemizde Kudüs'ümüzde 3 Müslüman'ı Mescid-i Aksa’da şehit etti ve içerisine girmeyi yasakladı. Cuma namazı kılmak için bile Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya giremedi ve cumayı mescidin dışarısında kılmak zorunda kaldı. Niyet belli ve bu niyet bütün dünya Müslümanlarına bir meydan okumadır." diye konuştu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluğu getirdiğini belirten Güvenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör devleti olan İsrail daha önce bütün dünyaya hiç umursamadan seyrettirdiği ölüm ve vahşet fotoğraflarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dünya Müslümanları, İsrail'in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı sonraki adım ise Mescid-i Aksa'dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa Müslümanların malıdır. Oralarda yaşanan zulümlerin, kıyımların hesabı bizden sorulacaktır."

Güvenli, bütün Müslümanları Mescid-i Aksa'da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepki göstermeye davet etti.

Konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

Editör

Son Güncelleme: 22.07.2017 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.