ERZURUM İSMİ, BDP’Lİ TAN’I RAHATSIZ ETTİ

BDP'li Aksoy ve Tan, Ağrı'nın adının "Agiri"; Erzurum'un adının da "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

07 Kasım 2013 Perşembe 20:11
ERZURUM İSMİ, BDP’Lİ TAN’I RAHATSIZ ETTİ
BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı ilinin adının "Agiri"; BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Erzurum'un adının "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.
 
İLÇELERİN ADININ DEĞİŞMESİ DE GÜNDEMDE
BDP'li Aksoy ve Tan'ınTBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifleri, bu iki il ile birlikte bazı ilçelerinin adlarınında değiştirilmesini öngörüyor.
 
AYSEL TUĞLUK DA VAN İÇİN TEKLİF VERMİŞTİ
Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van ilinin adının Wan olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlamıştı.

Editör

Son Güncelleme: 07.11.2013 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AbdullahDeğirmenci 2013-11-09 00:49:09

bilmiyorum "erzurum"un adını değişecek it anasının karnından doğdu mu ...... ???

Avatar
mustafa @Selami SEVEN 2013-11-08 19:01:58

selami seven sallama...burada bölücü propoganda yapma...biz neyin ne olduğunu biliyoruz...altan tan dedeleri gibi haindir...erzurumun adını bir pkk lıdan öğrenecek değiliz...

Avatar
mustafa atuğ 2013-11-08 18:53:28

ağrı millet vekili altanın soyu sopu ermenimi açıklarsa seviniriz bide yorumda bulunuruz belki

Avatar
maktül 2013-11-08 16:08:17

sanane lan

Avatar
alparslan 2013-11-08 15:07:44

can erzurum can dadaşlarındır erzurum için siz değil nene hatunlar savaştı şimdi siz kim oluyorsunuzda erzurumun ismini değiştirmeye kalkıyorsunuz. erzurum milliyetcilerin şehridir erzurumdan uzak durun can erzurum can dadaşlarındır . ne mutlu türküm diye. alpaslan reis.

Avatar
Selami SEVEN 2013-11-08 11:53:53

şimdi yorumları okuyunca memleketimin geriden geldiğine bir kez daha şahit oldum.altan tan begen yada begenme bilgili bir adamdır.siyasi partisini sevmeyebilirsin ama fikirlerini okuyucaksın ve eleştiriceksin.mecliste konusmalarını iktidarın bile alkısladıgı bir adamdır.fikir alkıslanıyor.döneklik falan degil.erzurum adı üzerinde araştırma yapmıs.bunu inönüye sövüp onun değiştirdiği ismi kullananlar bilemez tabi.erzurumlu sen önce nerden geldiğini bil ve şehrinin gercek tarihi ismini savun.faşistlik yapma.cumhuriyeti laikligi sevmeyip,aksama kadar atatürke söven bir toplumun rejimin verdiği isim üzerinde cahilce yorum yapması..kısaca memleketin geriden geldiğinin ıspatı.ben erzurumun eski adının verilmesini o tarihin şanına yakısacagına inanıyorum.kabul et yada etme.bu ismi altan tan vermemiştir.selcuklular vermiştir..meraklısı icin googleden buldum altta yazdım.çifte minareler önünden gecerken yakutiye önünde foto cekilirken gururlandıgın atanın..verdiği isimden rahatsız olmuyucan..

Avatar
ayşe 2013-11-08 10:12:42

tek devlet tek din tek dil artık türkiye için hayal olmaya başlıyor.dikkat etmeliyiz bu durumlara taviz vermemeli artık hükümet.

Avatar
ismail topcu 2013-11-08 09:39:12

...........................haddınızı bilin siz kimsiniz