ERZURUM İÇİN KAYIP, YÜREĞİR İÇİN ‘BÜYÜK’ KAZANÇ

Yaklaşık iki yıldır Erzurum İl Müftülüğü görevini vekaleten yürüten Erzurumlu Müftü Celal Büyük, Adana’nın Yüreğir ilçesine atandı.

admin
admin
29 Aralık 2016 Perşembe 08:40
ERZURUM İÇİN KAYIP, YÜREĞİR İÇİN ‘BÜYÜK’ KAZANÇ
Erzurum Oltu doğumlu olan ve daha önce Horasan ile Tortum ilçe müftülüğü görevlerinde de bulunan Celal Büyük, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu. İki yıla yakın süredir Erzurum’da müftü vekilliği yapan, başarılı çalışmaları ve sosyal yönüyle gönüllere giren İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük’ün başka bir ile atanması Erzurum’da üzüntüyle karşılandı.
Erzurum’da yeşerttiği din hizmetleriyle vatandaşların gönlünde taht kuran Müftü Celal Büyük,  halkını anlayan ve halkının kıymet hükümlerine değer veren, vatandaşlarla el-ele; her hayırlı işte öncülük eden, ekip çalışmasına önem veren, ekip arkadaşların ihlaslı çalışmalarını seven hasbi, güler yüzlü, cesaret duyguları ile gönülleri birleştiren ve bütünleştiren yaklaşımları ile Yüreğir İlçesinin manevi kalkınması için yoğun mesai harcayacağı gibi, Erzurum için büyük kayıp, Yüreğir için büyük bir kazanç olarak görülüyor.
CELAL BÜYÜK KİMDİR?
1974 yılında Erzurum- Oltu İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak’ta Lise tahsilini ise Oltu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-hatip olarak çalışmaya başladı. Bu esnada Ankara Hac-ı Bayram Camii İmamı Abdül Kadir Şehitoğlu hoca efendiden talim ve makam dersleri aldı. Sırasıyla Ankara- Haymana, Ankara- Altındağ ve Bursa Osmangazi İlçelerinde İmam-Hatiplik yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim merkezini başarıyla tamamlayarak Denizli- Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Ayrıca bu dönemde Marmara Üniversitesinde Din Eğitimi alanında Yüksek lisansını tamamladı.
2006 Eylül ayında ise Horasan İlçe müftülüğüne atandı. 30.10.2009 tarihinde ise Tortum ilçe Müftüsü olarak tayin oldu. Hocamız evli ve iki çocuk babası olup halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesinde Din Eğitimi alanında Doktora çalışması yapmakta, çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde yazılar yazmaktadır.
Çalıştığı dönemlerdeki başarılı çalışmalarından dolayı farklı mülki amirlerden Takdirname ile , T.D.V Horasan şubesindeki başarılı çalışmalarından dolayı ise Diyanet İşleri Başkanı ve T.D.V mütevelli heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından Teşekkür ile taltif edilen Celal BÜYÜK halen Erzurum İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmakta idi. 28.12.2016 Tarihinde Yüreğir İlçe Müftülüğüne atandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.