ERZURUM DONDU: EKSİ 30

Sibirya’yı aratmayan görüntülerin yaşandığı Erzurum’da dün gece hava sıcaklığı eksi 30 dereceye kadar düştü. Çeşmelerin buz tuttuğu, çatılarda dev buz sarkıtlarının oluştuğu kent merkezinde karla mücadele çalışmalarına hız verildi.

12 Ocak 2013 Cumartesi 14:15
ERZURUM DONDU: EKSİ 30
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün gece bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 30 derece ile Erzurum’da yaşanırken, sıcaklık Ağrı’da eksi 25, Kars’ta eksi 24, Erzincan’da eksi 23, Ardahan’da eksi 21 ve Iğdır’da eksi 16 olarak ölçüldü.

Yoğun kar yağışının ardından etkili olan tipi nedeniyle Erzurum’da 356 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu.

Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kent merkezinde karla mücadele çalışmalarına hız verdi. Buzlanan kaldırımlarda tuzlama çalışması yapan ekipler, sokaklarda biriken karları temizlemek için gece mesai yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2013 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.