Erzurum'da bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Erzurum'da bir kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkması nedeniyle hastaneye sevk edildi.

admin
admin
24 Mayıs 2020 Pazar 23:25
Erzurum'da bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Oltu ilçesinde yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kişi, rahatsızlanması üzerine ilçedeki hastaneye gitti.

Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Kovid-19 bulgusuna rastlanan hasta Erzurum'daki hastaneye sevk edilerek müşahede altına alındı.

Konuyla ilgili açıklamaya yapan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, ilçede görülen vaka karşısında dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyararak, hasta ile ilgili gerekenleri yaptıklarını ve her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

OLTU KAYMAKAMLIĞI BİR MAHALLEDE 33 KİŞİDE KOVİD-19'A RASTLANDIĞI İDDİASINI YALANLADI

Erzurum'un Oltu ilçesinde, 33 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulduğu yönünde bir internet sitesinde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Oltu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 23 Mayıs 2020'de bir internet sitesinde yer alan haberde, jandarmanın sorumluluk alanındaki İğdeli Mahallesi'nde yaşlı bir kişi ile teması olan 33 kişiye koronavirüs teşhisi konulduğunun öne sürüldüğü belirtildi.

Bu ifadelerin doğru olmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu haberde yer alan vakaların aslı, İğdeli’de temas sonucu 2 kişinin koronavirüsü testinin pozitif sonuç vermesidir. Mahalle halkı, testleri negatif çıkmasına rağmen mevcut vakalarla temaslı oldukları gerekçesiyle 18 Mayıs 2020 tarih ve 18 sayılı İlçe Hıfzıssıhha kararıyla tedbir amaçlı olarak karantinaya alınmışlardır. Halihazırda İğdeli Mahallesi'nin nüfusu 35 kişi olup hastalığın 33 kişide tespit edildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.