ERZİMDER BAŞKANLIĞINA CEMİL İLBAŞ, SEÇİLDİ

Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ( ERZİMDER) Başkanlığına yapılan genel kurulla Cemil İlbaş, seçildi.

23 Haziran 2014 Pazartesi 07:48
ERZİMDER BAŞKANLIĞINA CEMİL İLBAŞ, SEÇİLDİ
Erzimder’de örnek bir nöbet değişimi oldu. Zülküf Usanmaz yönetimiyle birlikten yerini, yine imam-Hatiplilerden oluşan genç bir yönetime bıraktı. Dün yapılan genel kurul toplantısında Zülküf Usanmaz ve yönetimi 3 yıldır sürdürdükleri görevlerini Cemil İlbaş ve yönetimine bıraktı.

Gerçekleşen bu nöbet değişimi ile ilgili olarak usanmaz şunları söyledi:

“Bu dönem, hayatımda iftihar vesilesi yapabileceğim harika çalışma dönemlerinden birisi oldu. Üç yıldır mensubu olduğum İmam-Hatip nesline arkadaşlarımla birlikte hizmet ettik. Bu nesile hizmet etmek ve onun misyonunu taşımak bizleri mutlu etmiştir. Maddi ve manevi olarak hiçbir çıkar beklemeden canı gönülden seve seve çalıştık. İşimiz çoktu ve görevimiz ağırdı. Taşıdığımız misyon mukkadesti ve yüksekti. Kolay değildi İslam uygarlığının misyonunu taşımak ve İstanbul Medeniyetinin mümessilliğini yapmak. Bir şey daha var: Bu gün sosyal hayatın ve iş hayatının her alanına yayılmış bir milyon 138 bin imam-Hatip mezunu ve 750 bin öğrencisi olan bir neslin bir ucundan temsilcisi olma sorumluluğunu taşımak. Allah’a şükürler olsun ki alınımız akıyla bunu başararak bu güne getirdik. Görevimizi bizden sonrakilere devir edilmesine gelince; inanıyorum ki asıl erdemlik işin burasında yatar. Biz isteseydik diğer vakıf ve derneklerde olduğu gibi seçimle bu görev ellimizden alınıncaya kadar devam ederdik. Ama biz bunu yapmadık. Daha genç kardeşlerimize fırsat tanıdık, onları gönül rahatlığıyla yönetime taşıdık. Gönül arzu eder ki bütün sivil toplum kuruşlarımız aynı şeyi yapmış olsunlardı hatta bütün resmi ve özel kuruşlarımız aynı şeyi yapsaydılar. Biri diğerine fırsat tanıması. Evet, nöbet değişimi yaptık. Ama işimiz bitmedi. Onlara her zaman desteğimiz sürecek ve birlikteliğimiz devam edecektir. Tecrübelerimiz ve bilgi birikimimiz her platformda paylaşılacaktır. Bizden öncekiler bunu yaptılar, biz bunu yapıyoruz, bizden sonrakiler de bunu yapacaklar. Bu gelenek hep devam edecektir. Bu duygular içinde kendi adıma ve üç yıl buyunca omuz omuza çalıştığım yönetim ve kurulundaki arkadaşlarım adına yeni yönetime başarılar diliyor, İmam-Hatip nesli için bu değişikliğin hayırlara vesile olmasını Allah, tan niyaz ediyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 23.06.2014 07:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.